Rainforest Alliance

8 Best gelezen blogs van 2016

Nu dat 2017 voor de deur staat kijken we graag nog een keer achterom naar het afgelopen jaar. Wat waren de best gelezen blogartikelen hier op de Frog Blog? Wat blijkt, lijstjes doen het nog steeds goed, maar ook interviews met ondernemers die het Rainforest Alliance keurmerk gebruiken. Allemaal een fijn 2017!!

Kaneel

1. 16 Dingen Die Je Nog Niet Wist Over Kaneel
Van peper tot basilicum. Van kruidnagels tot jasmijn en munt. Er zijn steeds meer kruiden en specerijen met het Rainforest Alliance keurmerk voor duurzame landbouw. Een van de eerste kruiden die Rainforest Alliance certificering ontving is kaneel. Wat weten we eigenlijk over dit zoete kruid, behalve dat het een heerlijke smaak geeft aan appeltaart en thee? 16 feitjes die je nog niet wist over kaneel.
Lees verder

 

Rémi Jansen en Marcel Weijers, eek Coffee2. Echt eerlijke koffie met een groen kikkertje
Een bijdrage leveren aan een betere wereld? Je kan geld doneren aan een goed doel of vrijwilligerswerk doen. De mannen van eek zijn koffie gaan verkopen. Van elke kilo die ze verkopen doneren ze een euro naar een goed doel. Het eerste doel is een lokale school in Guatemala, waar de kinderen van de koffieboeren en hun personeel naar toegaan. Ook is de koffie van eek Rainforest Alliance gecertificeerd. “Wij willen heek3et koffiemerk zijn waar iedereen blij van wordt.”
Lees verder

 

Rainforest Alliance gecertificeerde beef burger3. Sligro heeft primeur met Rainforest Alliance gecertificeerde hamburgers
In oktober berichtten we al de komst van de eerste rundvleesproducten in Europa met het Rainforest Alliance keurmerk: de Beef Burger van het merk The Frozen Butcher. Deze hamburger is gemaakt van 100 procent Braziliaans rundvlees afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Sligro Food Group neemt nu als eerste in Europa de Beef Burger op in haar duurzame assortiment Eerlijk & Heerlijk.
Lees verder

 

banana-with-seal4. 6 Dingen die je nog niet wist over bananen
De banaan is niet meer weg te denken uit ons alledaagse leven en onze supermarkten. Je vergeet wel eens dat deze vrucht helemaal uit verre tropische landen komt. Hier zijn 6 dingen die je waarschijnlijk ook nog niet wist over bananen.
Lees verder

 

Robbert van Velze en Deborah Kilroy in de Van Velze's winkel in Amsterdam.

5. Van Velze’s is weer de eerlijkste chocolatier van Nederland
Voor de tweede keer op rij is Van Velze’s chocolaterie & Patisserie gekozen tot de meest eerlijke chocolatier van Nederland door STOP THE TRAFFIK. De winkel in Amsterdam, die haar producten maakt van 100 procent Rainforest Alliance gecertificeerde cacao uit Costa Rica ontvangt donderdag voor de tweede keer het Gouden Paasei. We zijn dan ook heel blij voor Van Velze’s met deze mooie prijs en willen hierbij dan ook Robbert van Velze en Deborah Kilroy feliciteren.
Lees verder

 

Gerrit Hesselink geniet van een kopje koffie.

6.‘Duurzame koffie begint bij de herkomst van de koffieboon’
Duurzame koffieproductie begint bij de herkomst van de koffieboon. Dat vinden ze ook bij Hesselink Koffie. De koffiebrander uit Winterswijk zette onlangs nieuwe stappen in haar duurzaamheidsbeleid. Het hele koffie-aanbod van het bedrijf bestaat nu uit gecertificeerde koffie. Gerrit Hesselink licht toe.
Lees verder

 

bomen7. 5 Mooie liedjes over bomen
Wij bij de Rainforest Alliance zijn dol op bomen. Ze vormen de bossen en regenwouden waarvoor wij ons inzetten. Ze bieden een veilig onderkomen voor vogels, dieren, insecten en andere planten. Ze geven ons mensen schaduw, hout, voedsel, zorgen voor schone lucht en filteren ons drinkwater. Bovenal inspireren ze ons. Daarom vandaag 5 mooie liedjes over bomen.
Lees verder

Genieten van een lekker bakkie.8. De meest duurzame koffiemerken in 2016
Koffie helpt ons om de dag op te starten. Of laat ons genieten van een momentje rust. Het smaakt extra lekker als je weet dat het verantwoord geproduceerd is en niet ten koste gaat van mens en milieu. Daarom doet Rank-a-Brand elk jaar onderzoek naar koffiemerken en hoe duurzaam deze werken. De twee duurzaamste merken dit jaar zijn twee merken, die Rainforest Alliance gecertificeerde koffie verkopen.
Lees verder

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s