Rainforest Alliance/video

Een ode aan het Braziliaanse regenwoud

im-aliveMet de Paralympics die dit weekend ten einde komen, en de Olympische Spelen eerder, komt er een einde aan een sportzomer in Rio. De effecten van internationale sportevenementen van grote omvang op het milieu zijn talrijk. De urgentie om de rijke biodiversiteit van Brazilië te beschermen is dan ook groot. Gelukkig inspireert de bijzondere natuur van dit enorme Zuid-Amerikaanse land ons zodanig dat we ons wel inzetten.

Twee jaar geleden stond Rio, en Brazilië, ook al in de schijnwerpers van de internationale sportwereld met het WK Voetbal. De beroemde Braziliaanse muzikanten Caetano Veloso, Lenine, Criolo, Emicida en Pretinho da Serrinha, verzamelden zich, samen met vele andere gerenommeerde Braziliaanse musici, in het bos van Tijuca, in Rio de Janeiro.

Daar maakten ze een video van het lied ‘I’m Alive’  waarmee ze de aandacht wilden vestigen op de bossen van hun geboorteland en mensen wilden inspireren om actie te ondernemen om ze te beschermen. ‘I’m Alive: The Tijuca Forest Sessions’ werd bedacht en geleid door GRAMMY® winnaar en producer  Andres Levin met Paula Lavigne en Fernando Young. Het project ondersteunt de Rainforest Alliance, die samenwerkt met de Braziliaanse NGO Imaflora, evenals met boeren, veeboeren en bosgemeenschappen om het prachtige maar kwetsbare ecologische erfgoed van Brazilië te beschermen.

Die boodschap geldt vandaag de dag nog steeds!

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s