Toerisme

Welkom in Verapaz waar toeristen en natuur goed samen gaan

Wij geloven dat toerisme niet ten koste hoeft te gaan van de natuur. Toeristische bestemmingen als het Quetzal nevelwoud en Puerta al Mundo Maya in de Guatemalteekse regio Verapaz brengen menig binnenlandse en buitenlandse bezoeker in direct contact met de natuur. En weten tegelijkertijd de kwetsbare natuur te beschermen.

De organisatie CNCG (Clima, Naturaleza y Comunidades en Guatemala), met wie de Rainforest Alliance samenwerkt, ondersteunt de toeristische ketens in Verapaz om de kwetsbare natuur te helpen beschermen en de lokale bevolking meer van het toerisme te laten profiteren. Van abseiltoerisme, tubing, wandelroute, vogels kijken tot agrotoerisme.

Om het gebied beter te leren kennen zetten we wat van de hoogtepunten van deze bijzondere regio voor je op een rijtje.

Grotten

dsc0193_2

Als avontuur is wat je zoekt ben je op je plek bij de Grotten van Bombil Pek in Chisec, Alta Verapaz. Hier kun je extreme sporten beoefenen zoals abseilen en tubing. De lokale gemeenschap verzorgt hier gidsen, verhuur van spullen om de grotten beter te bekijken, zoals zaklampen, laarzen, helmen, touwen en handschoenen. Ook zorgen de lokale bewoners voor toiletten met douches, de verkoop van drankjes en snacks en parkeerplaatsen.

Turquoise water

DCIM100MEDIADJI_0153.JPG

DCIM100MEDIADJI_0153.JPG

In het centrum van Coban, Alta Verapaz vind je een ware natuurschat: de lagune van Lachuá. Met het ongerepte turquoise en heldere water is het een must-see bestemming. Al is het alleen maar om het rijke dierenleven wat hier te vinden is: van brulapen, jaguars, tapirs tot krokodillen.

Quetzal

Het nevelwoud dat tussen de gemeenten Salamá, San Jerónimo en Purulhá van Baja Verapaz te vinden, het Cloud Forest Biological Corridor, is een regenwoudreservaat dat zich als voornaamste doel heeft gesteld om de nationale symbool van Guatemala te beschermen: de mysterieuze en zeldzame Quetzal-vogel. De Quetzal is een vogelsoort in de trogon familie (Trogonidae). Deze soort voedt zich voornamelijk met fruit, zoals avocado en wordt bedreigd. Dus als je de vogel van dichtbij wilt leren kennen is het Cloud Forest Biological Corridor dé plek waar je moet zijn.

Bedevaartsoord

dsc0462Wil je nog meer van de vele bijzondere vogels van Guatemala leren kennen? Dan is er nog een nationaal park wat op je ligt te wachten: Candelaria Cuevas. Dit is een systeem van grotten en ondergrondse rivieren van een adembenemende schoonheid. Ooit een belangrijk bedevaartsoord voor de oude Maya-beschaving, is het een thuisbasis van een verscheidenheid aan flora en fauna. De lokale bevolking helpt je met allerlei toeristische activiteiten, zoals tubing op de ondergrondse rivieren.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s