Rainforest Alliance

#OurFamilyTree: Intan Fardinatri

Wie zijn de mensen achter onze organisatie? In de nieuwe fotoserie #OurFamilyTree willen we hen aan u voorstellen. Van het Guatemalteekse regenwoud gaan we nu naar Indonesië, waar we kennismaken met de jonge moeder Intan Fardinatri, die manager koffie is voor de Rainforest Alliance. “Ik vind het geweldig te zien dat de koffieboeren beter worden van de training die we verzorgen.”

Intan Fardinatri geeft leiding aan een multi-stakeholder project in de districten Tanggamus en Lampung Barat. Aan de ene kant is het doel van dit project om de schade te herstellen aan de belangrijke regenwoud-ecosystemen, die de oorzaak is van jaren van onverantwoorde koffieteelt. De trainingen die door de Rainforest Alliance en partnerorganisaties zijn daarnaast ook opgezet om de boeren middelen, gereedschappen en informatie te bieden voor duurzame landbouw en bedrijfsvoering.

intan-1_edt-11

Intan Fardinatri bespreekt training materialen in het Rainforest Alliance kantoor in Indonesië. Foto: Paul Stanchfield

Koffieoogsten

En dat heeft effect.Wetenschappelijk onderzoek laat verbeterde koffieoogsten zien (maar liefst 55 procent hoger voor boeren met alleen slechts gedeeltelijke training), maar ook een betere kwaliteit koffiebonen, een aanzienlijke daling in het gebruik van landbouwchemicaliën (van 29 procet tot 10 procent in een periode van tien jaar) en een verbeterde kwaliteit van de bodem. Allemaal resultaat van de trainingen. De gemiddelde opbrengsten voor de boeren is ook met 40 procent gestegen.

Impacts

“We werken met meer dan 18.000 boeren in twee districten hier in Lampung. Ik vind het geweldig te zien dat de koffieboeren beter worden van de training die we verzorgen. Het is mooi om de kleine en grote impacts te zien op hoe ze hun boerderijen en levens beheren. Deel van het doel van ons project is om hun bedrijfsvoering- en managementvaardigheden te verbeteren voor boerenfamilies. Natuurlijk luisteren we ook naar hun ideen en verhalen die ze met ons delen, zodat wij weer onze trainingsaanpak en –methodologie kunnen verbeteren.” -Intan Fardinatri, Rainforest Alliance’s Manager Koffie in Indonesia

Fardinatri werkt part-time met twee kleine kinderen van één en drie jaar oud. Ze heeft een kleine tuin bij haar huis, waarin ze zelf pepers en tomaten verbouwt. Ze hoopt snel ook bananen en speciaal gras, waarmee je het Aziatische dessert grass jelly kan maken, te gaan verbouwen. Soms werkt ze tot heel laat of juist heel vroeg om in contact te komen met collega’s aan de andere kant van de wereld.

Lees ook deel 1 in de serie #OurFamilyTree.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s