Koffie/Water

Wanneer koffie en water elkaar ontmoeten

In het levendige Rwanda is er koffie in overvloed. Helaas is dat niet het geval met veilig drinkwater. In het kader van Wereld Water Week presenteren we graag onze nieuwste video, waarin je kennismaakt met koffieboer Ferdinand in Rwanda. Hij vertelt hoe duurzame koffieteelt kan bijdragen aan schonere waterbronnen. Als koffie en water elkaar ontmoeten, kunnen er zo daadwerkelijk mooie dingen gebeuren.

Veel gemeenschappen in Rwanda zijn afhankelijk van rivieren en beken om te drinken, wassen, schoonmaken, landbouw, en om te spelen. Wanneer koffieteelt op verantwoorde wijze wordt gedaan met zoals die bij Rainforest Alliance gecertificeerde koffie wasstations, draagt het bij aan schoner water en gezonde rivieren, wat goed nieuws is  voor de gemeenschappen stroomafwaarts.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s