Dieren

Wereld Orang-Oetan Dag

Vandaag is het de Internationale Dag van de Orang-Oetan. Tijd om weer eens aandacht te geven aan deze prachtige dieren, die leven op de Indonesische eilanden Borneo en Sumatra. Helaas zien zij nog steeds hun leefgebied kleiner worden door de dramatische ontbossing, die nog steeds plaatsvindt hier. Bedrijven én consumenten kunnen hier iets tegen doen, en zorgen dat de orang-oetan in het wild kan blijven leven.

Op Atjeh, een deel van Sumatra, vind je een van de meest rijke, biodiverse tropische wouden ter wereld. Thuis van een ongelofelijke varieteit aan wilde dieren en planten. Toch is de toekomst van dit prachtige woud onzeker. Het woud wordt namelijk gekapt. Vooral illegale boskap is daar de oorzaak voor, maar ook de aanleg van enorme palmolieplantages helpt mee hun thuis, het oerwoud, te vernietigen. Niet alleen is de enorme ontbossing een bedreiging voor deze vriendelijke mensapen, ook komt er enorm meer CO2 vrij in de atmosfeer, wat weer bijdraagt aan klimaatverandering.

Geschat wordt dat minder dan 7500 orang-oetans nog in het wild leven op Sumatra, en hun leefgebied wordt steeds kleiner.

Bedrijven én consumenten kunnen de orang-oetan helpen. Door te kiezen voor producten die gemaakt zijn met duurzame palmolie. De Rainforest Alliance steunt het werk van de Roundtable on Sustainable Palm Oil, die zich daarvoor inzet.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s