Bosbouw/Rainforest Alliance

#OurFamilyTree: José Román Carrera

18167534341_cd25e6db53_z

“Ik kreeg al zo’n 82 doodsbedreigingen in de jaren ’90, toen ik meewerkte aan het opzetten van het Maya Biosfeer Reservaat in Guatemala. En dat waren alleen de schriftelijke bedreigingen. Ik heb in die jaren ’90 ook heel veel telefoontjes gekregen met de boodschap dat ik het land moest verlaten of ze zouden mij doodschieten, of mijn moeder. Ik ben beschoten in mijn auto met zeventien kogels. Ook hebben ze een bom geplaatst in mijn huis. Maar ik ben nog steeds hier. Uiteindelijk beseften ze dat ik niet weg zou gaan. Ik moest het Reservaat helpen beschemen. Als we willen dat mensen en de planeet samen floreren kunnen we niet depressief worden. Daar hebben we geen tijd voor.” ~José Román Carrera, directeur partnerschap en ontwikkeling in Latijns-Amerika

José Román Carrera heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de gemeenschappelijke bosbouw als strategie van het behoud van de Maya Biosfeer Reservaat geweest. In een regio met een van de hoogste ontbossingscijfers van heel Latijns-Amerika laat het Reservaat indrukwekkende resultaten zien. Trainingen van de Rainforest Alliance in duurzame gemeenschapsbosbouw, business planning, zakelijke administratie, productie-efficiëntie en diversificatie hebben bewezen de sterkste verdediging te zijn tegen lokale bedreigingen van het regenwoud. In de bufferzone van het reservaat is nog maar 7 procent ontbossing. In de kern van het reservaat, waar helemaal geen boskap is toegestaan is dat 2 procent. In de concessiegebieden waar de Rainforest Alliance al tien jaar voortdurend samenwerkt met bosgemeenschappen, is de ontbossing is nul.

#OurFamilyTree is een fotoserie die leden van de Rainforest Alliance familie aan het woord laat over hun werk en passie. Doel is om een blik te werpen achter de schermen van de Rainforest Alliance, wie de mensen zijn die achter onze organisatie zitten. Volg ons op Instagram, Facebook, en Twitter om op de hoogte te blijven van onze familieboom.. 

One thought on “#OurFamilyTree: José Román Carrera

  1. Pingback: #OurFamilyTree: Intan Fardinatri | The Frog Blog Nederland

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s