Met wie we werken

Rainforest Alliance gecertificeerde hamburger nu ook bij Albert Heijn

Sinds kort is er op de Nederlandse markt een unieke hamburger te krijgen: de Rainforest Alliance Certified Beef Burger. Gemaakt met puur rundvlees van Rainforest Alliance gecertificeerde veeboerderijen in Brazilië. Vanaf vandaag is de gecertificeerde Beef Burger ook te krijgen bij Albert Heijn, ’s Nederlands grootste supermarkt.

ZANDBERGEN_BEELDMERK_CS6De Beef Burger is een van de hamburgers van The Frozen Butcher, een merk van Zandbergen World’s Finest Meat. Het bedrijf uit Zoeterwoude introduceerde de Rainforest Alliance gecertificeerde hamburgers vorig jaar oktober voor het eerst op de Anuga beurs in Keulen. Albert Heijn zal de Beef Burger vooralsnog opnemen in het online assortiment en als pilot in de Albert Heijn XL winkel aan de Limburglaan 2 in Eindhoven.

Fazendas Sao Marcelo

Het vlees voor de Beef Burger van The Frozen Butcher is afkomstig van de Fazendas Saõ Marcelo in de staat Mato Grosso in Brazilië. Het is een van de zes veeteeltbedrijven ter wereld, -allemaal in Latijns-Amerika-, die momenteel voldoen aan de strenge eisen van het duurzame landbouwnetwerk SAN (Sustainable Agriculture Network), waarop de Rainforest Alliance certificering is gebaseerd.

Dierenwelzijn en bossen

Voor de Rainforest Alliance certificering moeten de ranches voldoen aan eisen voor dierenwelzijn, voor verantwoord landbeheer en natuurbescherming. De dieren grazen het grootste deel van hun leven, en krijgen geen preventieve antobiotica of groeihormonen. Er mogen geen bossen worden gekapt.

Naast het welzijn van het vee en bescherming van natuurlijke ecosystemen staat ook het verbeteren van rechten en levensonderhoud van medewerkers en lokale gemeenschappen centraal.

brazil-cows

Kwaliteitsvlees

The Frozen Butcher staat voor kwaliteitsvlees, altijd 100% puur vlees met een garantie van het ras en origine van het vlees. De producten worden direct na productie ingevroren met behulp van een speciale invriestechniek die bij de lancering op de SIAL in Parijs in 2014 meteen een innovatie award opleverde. Hierdoor wordt de echte slagerskwaliteit gegarandeerd en zijn kunstmatige conserveermiddelen, kleurstoffen of andere toevoegingen geheel overbodig. Naast het rundvlees zit er alleen een klein beetje zout bij.

Lees meer over de eisen voor duurzame veeteelt in de Rainforest Alliance certificering.

One thought on “Rainforest Alliance gecertificeerde hamburger nu ook bij Albert Heijn

  1. Pingback: 5 redenen om een weekje geen vlees te eten | The Frog Blog Nederland

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s