Met wie we werken

Van Velze’s is weer de eerlijkste chocolatier van Nederland

Voor de tweede keer op rij is Van Velze’s chocolaterie & Patisserie gekozen tot de meest eerlijke chocolatier van Nederland door STOP THE TRAFFIK. De winkel in Amsterdam, die haar producten maakt van 100 procent Rainforest Alliance gecertificeerde cacao uit Costa Rica ontvangt donderdag voor de tweede keer het Gouden Paasei. We zijn dan ook heel blij voor Van Velze’s met deze mooie prijs en willen hierbij dan ook Robbert van Velze en Deborah Kilroy feliciteren.

“De eigenaren van Van Velze’s werken al acht jaar uitsluitend met eerlijke en duurzame producten”, zegt Esta Steyn, directeur van STOP THE TRAFFIK Nederland. “En niet alleen dat, ze hebben een echte passie voor de boeren die hun cacao produceren. Ze weten waar hun cacao vandaan komt en onder welke omstandigheden en door wie het geproduceerd wordt. Ze hebben ideeën hoe het beter en duurzamer kan in de cacaosector en zetten zich hier actief voor in. Daarom verdienen zij de titel Eerlijk Pasen!”

logo van velzesCacao uit Costa Rica

Van Velze’s verkoopt alleen chocola gemaakt van cacao van hoge kwaliteit die gecertificeerd is met het Rainforest Alliance keurmerk. Robbert Van Velze haalt zijn trinitario cacao rechtstreeks van één cacaoboerderij in Costa Rica, FINMAC in Guapiles. Eerder deden we al een interview met Robbert en Deborah hier op de Frog Blog. Lees het verhaal hier.

Campagne Eerlijk Pasen

In de afgelopen zeven jaar is er veel campagne gevoerd voor eerlijkere chocola. En met succes! Er zijn goede stappen gezet op de weg naar 100 procent eerlijke chocola. Zo hebben alle supermarkten in Nederland toegezegd om in 2025 al hun huismerkchocola te voorzien van een keurmerk. STOP THE TRAFFIK hoopt dat de banketbakkers en chocolatiers van Nederland deze stap ook gaan nemen. Zij voert daarom de Eerlijk Pasen! campagne voor meer bewustwording onder banketbakkers en chocolatiers en hopen ze te motiveren om hun heerlijke ambachtelijke producten ook duurzaam en eerlijk te maken.

Een goed paasei is slaafvrij (2)Naast Van Velze’s was er nog een winnaar in de campagne. De publieksprijs gaat naar Martess Chocolaterie uit Almere. Zij behaalden 246 stemmen. De Chocoladedroom uit Niekerk-Grootegast kreeg 99 stemmen en Ralph Hagen Chocolatier uit Maastricht behaalde 73 stemmen.

Waar komt de cacao vandaan?

STOP THE TRAFFIK Nederland wil met de campagne Eerlijk Pasen! graag iedere chocolatier en banketbakker aanmoedigen na te gaan waar hun cacao vandaan komt en dat de cacaoboeren een eerlijke prijs betaald wordt. Direct contact met de cacaoboer kan ervoor zorgen dat slechte arbeidsomstandigheden voorkomen kunnen worden.

Kwaliteitscacao uit Zuid-Amerikaanse landen kopen is volgens de organisatie een veilige keuze, aangezien in deze landen nog geen slachtoffers van mensenhandel zijn aangetroffen op plantages en de marktprijs voor cacao hoger is. “Maar cacao kopen uit West-Afrika en er een hogere prijs voor betalen dan de huidige marktprijs zal zorgen voor een positieve impact in de levensomstandigheden van de cacaoboeren en zal zo de kans verminderen dat er kinderarbeid en mensenhandel plaatsvindt op de cacaoplantages.”

Zin in betrouwbare chocolade paaseitjes de komende paasdagen? Kijk eens in de Goede Paaseigids waar je die kunt kopen.

2 thoughts on “Van Velze’s is weer de eerlijkste chocolatier van Nederland

  1. Pingback: Waar luiaards hangen tussen de cacaovruchten | The Frog Blog Nederland

  2. Pingback: 8 Best gelezen blogs van 2016 | The Frog Blog Nederland

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s