Landbouw

Flower Power Feitjes voor Valentijnsdag

Valentijnsdag staat voor de deur. Tijd voor een bloemetje om je geliefde mee te verwennen. De kans is groot dat deze gekweekt is in een land met regenwoud. Worden bloemen eigenlijk duurzaam geteeld? En waar? 5 bloemenfeitjes op een rijtje.

agriculture_flowers-header

  1. Het telen van bloemen en varens staat bekend om het gebruik van landbouwgif. Omdat bloemen niet om te eten zijn is de wetgeving over dit gebruik vaak veel losser dan bij voedsel. Niet-gecertificeerde telers gebruiken doorgaans zo’n 50 verschillende pesticiden, die een bedreiging vormen voor de gezondheid van de mensen die de bloemen plukken.
  2. Duurzame bloemen worden geteeld op Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen in zeven verschillende landen: Mexico, Guatemala, Costa Rica, Colombia, Ecuador, Peru en Kenya.
  3. 25% van de bloemboeketten in de EU worden geïmporteerd uit Kenia, waar bloemproductie is de derde grootste bron van export, na thee en koffie.
  4. Arabica-koffieplanten zijn goed voor ongeveer 75% van de koffie van de wereld en zijn zelfbestuivend. Echter, de witte bloemen van de Robusta-koffieplanten zijn afhankelijk van allerlei soorten bestuivers, zoals bijen, voor kruisbestuiving. Aangezien het aantal bijenvolken wereldwijd drastisch afneemt, kan dit een gebrek aan diversiteit onder koffiegewassen in de toekomst betekenen.
  5. Veel bromeliabloemen bloeien slechts één keer in hun leven. Hoewel er meer dan 2700 soorten van bromelia’s zijn, is de kans groot dat de soort die jij het beste kent de ananas is. Deze soort bloemen vormen vaak een klein ecosysteem op zich, met dieren als boomkikkers, kleine krabben en salamanders die binnen in de bloemen hun huis hebben.

bro

Ontdek meer van onze impact in de sierteeltsector door middel van deze interactieve kaart.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

One thought on “Flower Power Feitjes voor Valentijnsdag

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s