Met wie we werken

Sligro heeft primeur met Rainforest Alliance gecertificeerde hamburgers

In oktober berichtten we al de komst van de eerste rundvleesproducten in Europa met het Rainforest Alliance keurmerk: de Beef Burger van het merk The Frozen Butcher. Deze hamburger is gemaakt van 100 procent Braziliaans rundvlees afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Sligro Food Group neemt nu als eerste in Europa de Beef Burger op in haar duurzame assortiment Eerlijk & Heerlijk. 

The Frozen Butcher, een merk van Zandbergen World’s Finest Meat uit Zoeterwoude, presenteerde in oktober vorig jaar de nieuwe Beef Burger op de Anuga beurs in Keulen. Slagerij Kaldenberg, de verspartner van Sligro, vulde het bestaande assortiment van The Frozen Butcher aan met dit nieuwe product.

Vee op de Fazendas Sao Marcelo, Brazilië. Foto: Imaflora.

Vee op de Fazendas Sao Marcelo, Brazilië. Foto: Imaflora.

logo_220x120Lekker, goed en eerlijk voedsel

“Wij geloven in lekker, goed en eerlijk voedsel dat met respect voor natuur, dieren en mensen wordt gemaakt”, zegt Joop Kaldenberg van de verspartner van Sligro. “Met Eerlijk & Heerlijk zorgen wij voor een transparant aanbod van verantwoorde producten met als doel om onze klant te helpen bij het maken van een eigen bewuste keuze. De Rainforest Alliance gecertificeerde Beef Burger van The Frozen Butcher vormt een mooie toevoeging op dit assortiment.”

img_4805_zb-packagingSAN-standaard

Om Rainforest Alliance certificering te verkrijgen moeten veeteeltbedrijven voldoen aan de uitgebreide standaarden van het duurzame landbouwnetwerk SAN (Sustainable Agriculture Network), waarop de certificering van de Rainforest Alliance gebaseerd is. Deze standaarden verbeteren dierenwelzijn, beschermen natuurlijke bronnen en beschermen de rechten en het welzijn van arbeiders en lokale gemeenschappen.

Tot nu toe voldoen vier veeteeltbedrijven, allemaal in Zuid-Amerika, aan de strenge eisen van zowel de SAN-standaard voor duurzame veeproductiesystemen en de SAN-standaard voor duurzame landbouw. Het vlees voor de Beef Burger van Zandbergen is afkomstig van de Fazendas Sao Marcelo in de staat Mato Grosso in Brazilië.

The Frozen Butcher

The Frozen Butcher staat voor kwaliteitsburgers, gemaakt van 100% kwaliteitsvlees met een garantie van het ras en origine van het vlees. De burgers worden direct na productie ingevroren met behulp van een speciale invriestechniek. Hierdoor wordt de echte slagerskwaliteit gegarandeerd en zijn kunstmatige conserveermiddelen, kleurstoffen of andere toevoegingen geheel overbodig.

De Beef Burger is vanaf deze week verkrijgbaar bij Sligro.

One thought on “Sligro heeft primeur met Rainforest Alliance gecertificeerde hamburgers

  1. Pingback: 8 Best gelezen blogs van 2016 | The Frog Blog Nederland

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s