Rainforest Alliance

Nieuwe samenwerking tussen RA-Cert en UTZ

RA-Cert, de audit tak van de Rainforest Alliance, is een samenwerking aangegaan met UTZ, een programma en keurmerk voor duurzame landbouw. In de nieuwe overeenkomst voert RA-Cert zowel UTZ, als gecombineerde UTZ/SAN (Sustainable Agriculture Network) audits en certificering uit in duurzame koffie, cacao en teamproductie. 

RA-Cert doet de audits en certificering voor UTZ in een aantal selecte landen in Zuid-Amerika, Azië en Afrika. In Burkina Faso, Ivoorkust, Ghana en Nigeria biedt RA-Cert alleen gecombineerde UTZ/SAN audits.

Om kosten te besparen controleren de auditors in één bezoek zowel de vereisten voor de UTZ- als voor de SAN-standaarden. Als het gaat om alleen UTZ-audits zal RA-Cert deze doen op boerderijen die al Rainforest Alliance gecertificeerd zijn volgens de huidige SAN standaarden.

Rainforest Alliance

RA-Cert is de audit divisie van de Rainforest Alliance, en doet nu al audits voor de huidige SAN standaarden. Boerderijen die voldoen aan deze standaarden kunnen Rainforest Alliance certificering verkrijgen en zo het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk gebruiken. De diensten van RA-Cert spelen een integrale rol bij het bereiken van de missie van de Rainforest Alliance, namelijk het behoud van biodiversiteit en het zorgen voor een duurzaam levensonderhoud.

UTZ is een sterke voorstander van gecombineerde audits en promoot dit al sinds haar oprichting. UTZ en RA-Cert geloven dat gecombineerde audits niet alleen meer geloofwaardig en schaalbaar zijn, maar ook kostenefficiency bevorderen, en zo dus helpen kosten te drukken voor producenten.

Voor meer informatie: www.rainforest-alliance.org of www.utz.org

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s