Landbouw

Nieuwe pilot om cacaoboerderijen te helpen verjongen

Het ontwerpen en implementeren van duurzame innovaties voor de productiviteit van cacaoplantages is van cruciaal belang voor de economische ontwikkeling, vrede en welvaart in landen als Ivoorkust. Daarom is de Rainforest Alliance net gestart met het Cocoa Renovation and Rehabilitation Finance Programme in West-Afrika. 

cocoarrpilotproject_header_email1

Dit baanbrekende initiatief wil lange termijn financiering in Ivoorkust verzorgen voor cacaoboeren die hun plantages proberen te verjongen of hun productiviteit willen verhogen en voor het verbeteren van het levensonderhoud van kleinschalige boeren.

Kortom, alle noodzakelijke ingrediënten om duurzame, ontbossingvrije cacaoteelt een realiteit te maken.

Renovatie van cacaoboerderijen
Succesvolle investeringsleningen voor renovatie en rehabilitatie van cacaoboerderijen zijn heel goed mogelijk zonder verlies van inkomsten voor de boeren. Ze kunnen bijvoorbeeld worden terugbetaald vanuit de uit de leningen voortvloeiende groei van productiviteit en omzet. Dit uniek gestructureerde programma, met langlopende leningen die worden verstrekt door Alterfin en subsidies die door responsAbility worden verstrekt, is een uitbreiding van een lange-termijn studie, die door de Rainforest Alliance is uitgevoerd.

Productiviteit
Het is een initiatief waarvan wij hopen dat het de eerste van vele investeringsprogramma’s zal zijn, die zijn ontworpen om de productiviteit van cacao te verhogen, het levensonderhoud van de producenten te versterken en ontbossing tegen te gaan in gebieden die tegelijk onmisbaar zijn voor biodiversiteit als internationale productieketens.

chocolate-triptich

Met dit bijzondere pilot project wil de Rainforest Alliance :

  • Helpen om cacaoproducenten te trainen in de beste agrarische praktijkenVerzorgen van financiële training voor cacaoproducenten
  • Verzorgen van training voor coöperaties in de beste kredietbeheer praktijken
  • Helpen om hogere productiviteit te monitoren
  • Helpen om lange termijn aflossing van leningen te monitoren

Onze plannen voor de toekomst zijn onder meer om soortgelijke pilots op te zetten in Ivoorkust en Ghana. Kijk hier voor meer informatie over ons werk in Duurzame Financiën.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s