Toerisme

Duurzaam toerisme: de winter ontvluchten en tegelijk mens en planeet helpen

Na de drukte, festiviteiten en alle lol van de feestdagen zijn we nu beland in die natte grijze periode van het jaar die we winter noemen. Tijd dus om alvast te dagdromen over waar we lekker op vakantie willen gaan van de zomer. Veel mensen beseffen niet welke onplezierige effecten ons bezoek kan hebben op de zonnige en tropische bestemmingen.

Toerisme zorgt weliswaar vaak voor een welkome inkomstenbron voor lokale gemeenschappen in ontwikkelingslanden, toch kleven er negatieve impacts aan. Als toeriste draag je, vaak zonder het te weten, bij aan vervuiling, ontbossing, inefficient gebruik van energie en aan culturele uitbuiting. Hoe kan je als reiziger meer leren over de impact van je vakantie, die je met alle goede intenties hebt gepland? Daar komt de Rainforest Alliance bij kijken.

Duurzaam toerisme

Als reactie op de groeiende zorgen over de toerisme-industrie zijn we 15 jaar geleden begonnen met ons werk op het terrein van duurzaam toerisme. Onze standaard en training voor toerismebedrijven en ondernemers, zoals hotels en lodges, helpen de mensen achter deze bedrijven bij hun streven naar een meer efficiente en duurzame bedrijfsvoering. Rainforest Alliance certificering voor toerismebedrijven houdt bijvoorbeeld in dat deze bedrijven helpen om lokale ecosystemen, zoals bossen en waterwegen, te beschermen. Daarnaast gaan ze verantwoord om met bronnen als energie en water, en hebben ze oog voor de lokale economie en het levensonderhoud van lokale bevolking.

macchu
Green Your Travel

Om reizigers te ondersteunen om deel te worden van de duurzame toerisme-oplossing hebben we de Green Your Travel ontwikkeld: een interactieve digitale kaart met talloze reisondernemingen die Rainforest Alliance certificering hebben ontvangen. Van resorts om te relaxen, lodges midden in het regenwoud tot toer operators die je meenemen naar avontuurlijke plekken als Machu Picchu en de Iguaçu-watervallen. Er zijn inspirerende opties voor iedereen te vinden: watervallen, wilde dieren, zandstranden en zonsondergangen.

Het is tijd om op ontdekkingstocht te gaan!

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s