Rainforest Alliance

Nieuwe president voor de Rainforest Alliance: Nigel Sizer

De Rainforest Alliance is trots te melden dat ze een nieuwe president heeft gevonden: Nigel Sizer. Sizer start op 1 februari als de nieuwe directeur van de internationale NGO en brengt 25 jaar ervaring met zich mee op het gebied van beheer van natuurlijke bronnen.

nigelsizer
Tot recent werkte hij als wereldwijd directeur van het bossenprogramma van het World Resources Institute. Daar gaf hij leiding aan een team van honderd mensen, verspreid over Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ook lanceerde hij toonaangevende samenwerkingsverbanden zoals het Global Restoration Initiative en Global Forest Watch, dat de toegang tot informatie over bossen voor iedereen heeft verbeterd.

Grassroots
Sizer heeft ook gewerkt als vice president voor Azië en het Stille Oceaangebied voor Rare, waar hij grassroots initiatieven ontwikkelde om arme gemeenschappen in Indonesië te linken aan de wereldwijde koolstofemissiemarkt en gemeenschapsinitiatieven opzette op het gebied van visserij en bescherming van de zee. In 2008 was hij adviseur klimaatverandering en energie in Azië voor de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton en zijn Clinton Global Initiative. Ook werkte Sizer voor UNEP in Nairobi (Kenia) en zette hij het Aziatisch-Pacifische bossenprogramma op van The Nature Conservancy.

Hij is een wereldwijd erkende autoriteit op het gebied van bossen en landschapsbeheer. Sizer heeft Bachelors, Masters en Doctoraten in natuurwetenschappen en ecologie van tropische bossen aan de Universiteit van Cambridge, Engeland. Ook heeft hij deelgenomen aan verschillende bestuursraden en adviesgroepen, waaronder de Tropical Forest Alliance 2020, UNEP, het Andean Center for Sustainable Development, de Rainforest Foundation en de Coalition in Support of Amazonian Peoples and their Environment.

Parijs Akkoord
“Met het recente Parijs Akkoord, dat de cruciale rol van bossen onderstreept bij het tegengaan van klimaatverandering, wordt de wereld steeds meer bewust dat we moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat bossen worden behouden en zorgvuldig worden beheerd voor het overleven van mensen en onze planeet”, zegt Daniel Katz, bestuurslid en een van de oprichters van de Rainforest Alliance.

“Nigel heeft met eigen ogen gezien hoe vitaal de connectie is tussen duurzaam landgebruik en bossen. Nu is het ideaal voor iemand met zijn ervaring en achtergrond om de Rainforest Alliance te leiden. Op dit kritische moment in onze geschiedenis werken we aan onze missie om wereldwijd de biodiversiteit te beschermen en voor een duurzaam levensonderhoud te zorgen.”

“Nigel heeft buitengewone bijdragen geleverd bij het WRI”, stelt World Resources Institute President en CEO, Dr. Andrew Steer. “Door Global Forest Watch uit te bouwen tot een wereldwijd samenwerkingsverband dat mensen, bedrijven en overheden in staat stelt overal met de informatie die ze nodig hebben om beter boslandschappen te beheren en in stand te houden. We zijn blij dat hij leiding gaat geven aan de Rainforest Alliance, een uitzonderlijke organisatie- hoewel we hem zeer missen! We kijken ernaar uit om de komende jaren samen te werken met de Alliance en met Nigel.”

Sizer heeft een dubbele nationaliteit: Amerikaans en Engels. Hij spreekt vijf talen, waaronder Frans, Indonesisch, Portugees en Spaans, en heeft bijna 15 jaar gewoond en gewerkt in Brazilië, Kenia en Indonesië. Zijn aanstelling is na een uitgebreide zoektocht goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Hij zal gaan werken vanuit het hoofdkantoor van de Rainforest Alliance in New York.

Nigel SizerCommitments
“Het is een enorme eer om gevraagd te worden het roer over te nemen van de Rainforest Alliance”, zegt Sizer. “Honderden bedrijven hebben geluisterd naar hun consumenten en omarmen commitments voor ontbossingsvrije en verantwoorde koffie, cacao, rubber, palmolie, soja, rundvlees en papier. Miljoenen kleinschalige boeren en gemeenschappen kunnen de winnaars zijn van deze commitments of anders worden buitengesloten. De Rainforest Alliance werkt pal op het kruispunt van deze uitdagingen. Geïnspireerd door een visie van verantwoorde consumptie en landbeheer, heb ik geen enkele twijfel dat met meer creatieve samenwerkingen, innovatie en technologie we verder kunnen bouwen op het indrukwekkende werk wat de organisatie al heeft gedaan om bosbouw en landbouw verder te vergroenen en om miljoenen mensen te helpen uit armoede.”

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s