Natuurbescherming

Jezelf verbeteren in 2016? Geef eens wat terug aan de bomen.

Het nieuwe jaar is begonnen. We zijn weer fris begonnen met allerlei mooie voornemens. Die extra kilo’s van de feestdagen gaan we er weer af sporten, we gaan minder eten en drinken en fitter worden. Werken aan een betere jij is geweldig. Een van de beste manieren om jezelf te helpen is door te geven aan anderen. 

Regenwoud in Guatemala. Foto: Sergio Izquierdo.

Regenwoud in Guatemala. Foto: Sergio Izquierdo.

Aan de Universiteit van Wisconsin in de stad Madison is een onderzoeksgroep gewijd aan wetenschap van de gezonde geest, het Center for Investigating Healthy Minds. “De beste manier om de positieve emotionele hersenen te activeren is via vrijgevigheid”, stelt Richard Davidson, de oprichter van het centrum.  Hun onderzoek laat onder meer ook zien dat vrijgevigheid en compassie een boost geven aan je immuniteit tegen ziektes.

Vrijgevigheid

Met andere woorden, als je echt een goed 2016 wil hebben maak dan van vrijgevigheid een regelmatig gebruik. Geef aan anderen. Moeilijk is het niet, het kan op allerlei manieren. Je kan tijd doorbrengen met een iemand die van je houdt en je nodig heeft. Je kan vrijwilliger zijn bij de lokale Voedselbank of bij school, of je kunt doneren aan een goed doel. Vergeet niet dat het delen van jouw positieve energie ook telt! Wees dus niet te zuinig met het delen van je glimlach.

Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens naar onze persoonlijke helden: de bossen. Zij doen zoveel voor ons mensen. Ze maken onze lucht schoon, slaan CO2 op (een dienst die we hard nodig hebben als we klimaatverandering willen verminderen) en ze geven wilde dieren een thuis en zorgen voor het levensonderhoud van inheemse gemeenschappen. Sommige van deze gemeenschappen werken zelfs samen met de bossen om de CO2-uitstoot te verminderen voor ons aller welzijn.

Ben je op zoek naar manieren om je eigen vrijgevigheid te verbreden. Denk er dan eens aan om iets terug te geven aan de bomen. Als je helpt om de bossen te beschermen, help je om de levens en het levensonderhoud van lokale bevolking te verbeteren en kwetsbare flora en fauna te beschermen.

En het komt niet alleen ten goede aan je eigen emotionele hersenen. Het maakt onze planeet ook weer een stukje gezonder!

Regenwoud. Foto: Jeff Allenby.

Regenwoud. Foto: Jeff Allenby.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s