Rainforest Alliance

De 8 best gelezen blogs van 2015

Het einde van het jaar is er weer. Tijd voor ons om eens terug te kijken wat de best gelezen artikelen zijn op de Frog Blog. Van kwaliteitskoffie, de eerste duurzame Rainforest Alliance gecertificeerde hamburgers tot inspirerende recyclingprojecten en tienduizend euro voor milieu-educatie in Guatemala.

Hans Zevenhek in de opslagruimte van Smit & Dorlas. Foto: Pieter Verbeek.

1. Goede blends maken is niet moeilijk met duurzame kwaliteitskoffie
Al in het begin van de 19e eeuw reden er medewerkers met een bakfiets langs de hotels in Amsterdam om versgebrande kwaliteitskoffie af te leveren. Op de bakfiets na is dat nog steeds het concept van Smit & Dorlas Koffiebranders. Klanten krijgen alleen maar versgebrande koffie. Gemaakt met specialty koffie van onder meer Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen.
Lees verder

Marco de Jong en Charlotte Zandbergen van Zandbergen World's Finest Meat. Foto: Pieter Verbeek.

2. Een zoektocht naar de verduurzaming van de rundvleesindustrie
Met de Brazilian Beef Burger heeft Zandbergen World’s Finest Meat uit Zoeterwoude een Europese primeur in handen: de eerste hamburgers die 100% Rainforest Alliance gecertificeerd zijn. Zandbergen is al langer betrokken bij de verduurzaming van de rundvleesindustrie. Quality & Sustainability Manager Marco de Jong vertelt meer over deze duurzaamheidsreis.
Lees verder

Cacaovruchten

3. De 8 best gelezen blogs van 2014
Tja, lijstjes doen het goed. Het derde best gelezen artikel op deze site is het overzicht van vorig jaar. Van chocoladefeitjes, geneeskrachtige planten uit het regenwoud, duurzame specerijen tot eerlijke koffie. De top 8 best gelezen blogs van 2014 nog eens op een rijtje.
Lees verder

Genieten van een lekker bakkie.4. Wat is het perfecte kopje koffie?
Voor de echte liefhebbers leidt de vraag hoe je het perfecte kopje koffie maakt tot een intens debat. Bestaat dat perfecte kopje koffie überhaupt wel? En ook al zullen de koffie-experts het waarschijnlijk nooit eens worden, over een aantal dingen zijn ze het wel eens.
Lees verder

Kinderen in Peru doen aan recycling. Foto: Rainforest Alliance.

5. 8 Inspirerende Recycling Projecten
Wist je dat je met het recyclen van één aluminium blikje al genoeg energie kan besparen om je TV een half uur te laten spelen? Het recyclen van een ton blikjes staat qua energie gelijk aan 36 vaten olie. Met andere woorden, recycling is een kleine dagelijkse actie, maar samen kunnen we er een enorm effect mee bereiken wereldwijd. Laat je aan het begin van het nieuwe jaar inspireren door deze 8 bijzondere projecten.
Lees verder

Koffiebessen

6. Duurzaamheid steeds meer succesfactor voor koffiesector
Koffie is een onmisbaar onderdeel in ons dagelijkse leven. Wij Nederlanders drinken gemiddeld per persoon per jaar 5,8 kilo aan koffie. Wel worden we steeds kritischer: niet alleen moet de koffie van goede kwaliteit zijn, ook willen we weten waar het vandaan komt en of het duurzaam geproduceerd is.
Lees verder

groundhog-day7. 6 Veelgehoorde mythes over klimaatverandering
Ken je die film Groundhog Day? Als het gaat om politieke debatten over globale opwarming van de aarde voelen de klimaatexperts van de Rainforest Alliance zich vaak net als Phil Connors, de hoofdpersoon in deze film. Elke dag weer opnieuw beginnen met hetzelfde liedje. Hier zijn 6 veelgehoorde mythes over klimaatverandering, die je doen verlangen naar een nieuwe dag.
Lees verder

dscn17538. Tienduizend euro voor educatie op scholen in Guatemala
Tienduizend Limburgse schoolkinderen hebben samen een bedrag ingezameld voor leeftijdgenoten in Guatemala. Het ingezamelde geld is verdubbeld door dierenpark GaiaZOO in Kerkrade en gedoneerd aan de Rainforest Alliance om milieu-educatieprojecten op te zetten op een aantal basisscholen in het Midden-Amerikaanse land.
Lees verder

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s