Natuurbescherming

Bescherming van de Amazone: het Cuyabeno reservaat.

Als onderdeel van haar Duurzame Landschappen Project werkt de Rainforest Alliance mee aan de instandhouding van het Cuyabeno Wildlife Reserve, een van de meest kwetsbare ecosystemen, -rijk aan biodiversiteit-, in Ecuador.

In samenwerking met lokale partners hebben we een nieuw model van duurzaam beheer van beschermde gebieden opgezet dat de effecten van het toerisme vermindert, unieke diersoorten beschermt en duurzame economische alternatieven genereert voor de inheemse gemeenschappen in het reservaat.

Dit werk maakt deel uit van het Initiative for Conservation in the Andean Amazon (ICAA), een regionaal lange termijn programma van het Amerikaanse ontwikkelingsbureau USAID en meer dan 30 lokale en internationale partnerorganisaties. Doel daarvan: het behoud van de Amazone in Ecuador, Colombia en Peru.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s