Klimaatverandering

Doe mee met onze webinar over het Klimaatakkoord

Op donderdag 17 december 2015 06:00 GMT, presenteert Jeff Hayward, Vice President Klimaat van de Rainforest Alliance een webinar praten over de Parijse Klimaattop, waar hij bij aanwezig was. Hij zal een samenvatting geven van de onderhandelingen en praten over het belang van het werk van de Rainforest Alliance bij het tegengaan van klimaatverandering. Klik hier om in te schrijven voor de webinar.

climate_unsplash
COP 21 was de meest cruciale van alle klimaattoppen de afgelopen jaren. Nooit eerder was de urgentie zo groot om de oorzaken van de opwarming van de aarde aan te pakken dan nu. Nooit eerder waren de kosten om de wereld aan te passen aan de gevolgen ervan groter dan nu. Dat leidde tot een succesvol klimaatakkoord dat nu navolging moet krijgen in de praktijk.

Landsector
Als organisatie die  gericht isop transformatie van landgebruik en het verbeteren van duurzaam levensonderhoud, pleit de Rainforest Alliance voor beleid en praktijken die klimaatslimme methoden aanmoedigen in de landsector (landbouw, bosbouw en andere vormen van landgebruik). Deze sector staat immers gelijk aan ongeveer een kwart van de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd.

Jeff Hayward van de Rainforest Alliance

Jeff Hayward van de Rainforest Alliance

Alternatieven voor ontbossing
Door het verstrekken van financieel haalbare alternatieven voor ontbossing voor lokale gemeenschappen, bedrijven en overheden -en door hen te helpen zich aan te passen aan de klimatologische veranderingen die reeds plaatsvinden- helpt de Rainforest Alliance de ernstige gevolgen van de klimaatverandering te beperken. In Parijs, lieten we specifieke aspecten van ons werk zien dat en zijn we in contact gekomen met beleidsmakers, beslissers, en zakelijke leiders om aandacht te vragen voor landbouw- en bosbouwmethoden die uitstoot van broeikasgassen verminderen en het behoud van de biodiversiteit verhogen en het levensonderhoud van inheemse gemeenschappen verbeteren.

Een opname van de webinar zal de dag erna beschikbaar komen. Schrijf je om een link naar de opname te ontvangen. Voor meer informatie neem contact op met Lauryn Gilroy at lgilroy@ra.org.

Klik hier om in te schrijven voor de webinar. Deze is helemaal Engelstalig. 
Lees meer over Jeff Hayward.

climate-photo

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s