Onderwijs

5 Positieve effecten van certificering voor kinderen

Op 20 november 1989 hebben de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen.  Daarom vieren we op 20 november elk jaar de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Daarom vandaag hier op de Frog Blog aandacht voor de voordelen van certificering voor kinderen in de tropen.

1. Brazilië 
Uit een vergelijkende studie van bosbouwbedrijven in zuid-Brazilië blijkt dat in FSC/Rainforest Alliance gecertificeerd bosgebied 85 procent van de kinderen naar school gaan. In bosgebied, beheerd door niet-gecertificeerde bedrijven, is dat slechts 15 procent.

2. Ivoorkust
In een onderzoek uit 2009 blijkt dat kinderen op gecertificeerde cacaoboerderijen in Ivoorkust 20 procent meer naar school te gaan, dan hun leeftijdgenoten op niet-gecertificeerde boerderijen. Ook al zijn sommige boerderijen nog niet eens twee jaar gecertificeerd. In het tweede deel van het onderzoek in 2011 bleek dat de helft van de kinderen op de gecertificeerde cacaoboerderijen het onderwijsniveau te hebben bereikt dat past bij hun leeftijd. Op de niet-gecertificeerde boerderijen was dat 13 procent.

3. 100.000 kinderen
Tot op de dag vandaag hebben meer dan 100.000 kinderen een vorm van onderwijsondersteuning gehad op de boerderijen die door de Rainforest Alliance gecertificeerd zijn. Van individuele studiebeurzen, subsidies tot  onderwijsmaterialen die de boerderijen doneren aan lokale scholen.

4. Nicaragua
In een onderzoek naar Rainforest Alliance gecertificeerde koffieboeren in Nicaragua zeggen de boeren dat hun kinderen na het verkrijgen van de certificering meer mogelijkheden hebben om de universiteit te bereiken.

5. Campagnes tegen seksuele uitbuiting
Een onderzoek uit 2010 van bedrijven die deelnemen in ons duurzame toerismeprogramma laat zien dat 94 procent van hen heeft deelgenomen in internationale en regionale campagnes om seksuele uitbuiting van minderjarigen te voorkomen.

Daterra staat bekend om zijn uitstekende sociale en educatieve programma's. Foto: R. de Vicq.

De Rainforest Alliance gecertificeerde koffieplantage Daterra in Brazilië staat bekend om zijn uitstekende sociale en educatieve programma’s. Foto: R. de Vicq.

Lees meer over de impact van ons werk in het veld.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s