Dieren

8 Bijzondere dieren van het Maya Biosfeer Reservaat

Deze week was het Wereld Dieren Dag. Natuurlijk zijn voor ons elke dag dieren belangrijk. Door ons werk in duurzame bosbouw, landbouw en toerisme helpen we dieren in het wild te beschermen. Zoals in de Guatemalteekse jungle. Fotograaf en filmmaker Sergio Izquierdo maakte voor ons prachtige foto’s van dieren daar, die we hier graag met jullie willen delen.

In de regio Petén, in het noordelijke laagland van Guatemala, ligt het beroemde Maya Biosfeer Reservaat, waar we samenwerken met de lokale gemeenschappen om duurzame bosbouw te bevorderen.

Maya Biosfeer Reservaat
De 2,1 miljoen hectare grote reservaat is het grootste uitgestrekte natuurlijke regenwoud in Guatemala, en de thuisbasis van een enorm rijke biodiversiteit. Van bedreigde jaguars tot brulapen. Ook kent het reservaat een aantal beroemde culturele monumenten, waaronder het Tikal National Park, dat tot het UNESCO Werelderfgoed behoort.

Eerder dit jaar ging Sergio Izquierdo op pad in de jungle met een team van de Rainforest Alliance en ontmoette hij van achter zijn lens een aantal mooie en wilde dieren.

One thought on “8 Bijzondere dieren van het Maya Biosfeer Reservaat

  1. Pingback: Wat hebben Star Wars en de Rainforest Alliance gemeen? | The Frog Blog Nederland

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s