Rainforest Alliance

6 successen in duurzame landbouw uit 2014

Onlangs publiceerden wij onze jaarcijfers. Met de miljoenste boerderij die onze certificering ontving is 2014 een belangrijk jaar gebleken voor landbouw en de Rainforest Alliance. Miljoenen boeren, hun families en lokale gemeenschappen hebben geprofiteerd van de effecten van ons werk in de landen van origine. Door te kiezen voor het kleine groene kikkertje op producten dragen bedrijven en consumenten over de hele wereld bij aan een duurzame toekomst.

Hier zijn 6 Successen van ons landbouwprogramma in 2014:

  1. 1.200.000 boerderijen

Dit is het totaal aantal boerderijen aan het eind van 2014 dat Rainforest Alliance certificering heeft ontvangen. We zijn de 1 miljoen gepasseerd dus. Het totale aantal is 21 procent gegroeid sinds 2013.

  1. 3,5 miljoen hectare landbouwgrond

Het totale gebied aan landbouwgrond, in meer dan 42 landen, dat duurzaam wordt beheerd  op Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen.

  1. 13,6 procent van de wereldwijde cacao

Dit is het geschatte aandeel duurzaam geproduceerde cacao, verbouwd op Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Ongeveer 575.000 ton cacao werd vorig jaar verbouwd op deze boerderijen. De totale verkoop van gecertificeerde cacao is in 2014 gemeten op 238.000 ton, 14 procent meer dan het jaar ervoor.

  1. 15,1 procent van de wereldwijde thee

Dit is de geschatte hoeveelheid Rainforest Alliance gecertificeerde thee op de totale wereldproductie. Ongeveer 808.000 ton aan thee is verbouwd op gecertificeerde boerderijen in 2014. Dat is 20 procent meer dan in 2013.

  1. 5,4 procent van de wereldwijde koffie

Dat is het geschatte aandeel van de koffie dat is verbouwd op Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Er is in 2014 ongeveer 475.000 ton koffie geproduceerd op deze boerderijen. Vorig jaar werd 185.000 ton koffie als zodanig verkocht, 10 procent meer dan een jaar eerder.

  1. 500+ bedrijven

In 2014 zijn meer dan vijfhonderd nieuwe bedrijven een samenwerking gestart met de Rainforest Alliance. Ze voegen zich bij de vele duizenden bedrijven wereldwijd die nu producten kopen of verkopen van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen.

Lees meer over onze jaarcijfers in het online jaarverslag.

Theepluksters in India. ©Charlie Watson.

Theepluksters in India. ©Charlie Watson.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s