Toerisme

4 Belangrijke resultaten van ons werk in duurzaam toerisme

Toerisme is een van ‘s werelds grootste industrieën. Het levert werk op voor meer dan 235 miljoen mensen wereldwijd. In totaal genereert deze industrie meer dan 9,2 procent op van het wereldwijde BBP. Ook al is het een onmisbare inkomstenbron voor veel ontwikkelende landen, het kan ook leiden tot vervuiling, ontbossing, inefficient gebruik van energie en uitbuiting van lokale culturen.

De Rio Celeste in Costa Rica is een belangrijke toeristenattractie.

De Rio Celeste in Costa Rica is een belangrijke toeristenattractie.

Hier bij de Rainforest Alliance zetten we ons in om ervoor te zorgen dat toerisme geen negatief impact heeft op het milieu of op de mensen die ervan afhankelijk zijn in hun levensonderhoud. Hier zijn de vier belangrijkste resultaten van ons toerismeprogramma in 2014:

 1. 774 toerismebedrijven
  Dit is het totaal aantal toerismebedrijven in Latijns Amerika waarmee we samenwerken om hen te helpen duurzamere praktijken in te voeren in hun bedrijfsvoering. Met hun duurzame bedrijfsvoering helpen ze het milieu te beschermen en lokale gemeenschappen te ondersteunen.
 2. 52 toerismebedrijven
  Dit is het aantal toerismebedrijven in 10 Latijns-Amerikaanse landen die Rainforest Alliance certificering hebben ontvangen, of in het proces zijn om dat te verkrijgen. De certificering krijgen ze voor het invoeren van duurzame bedrijfsvoering die het milieu helpen beschermen en lokale gemeenschappen ondersteunen.
 3. 151 toerismebedrijven
  Het aantal door gemeenschappen zelf gerunde toerismebedrijven in Latijns-Amerika die training en technische ondersteuning hebben ontvangen van de Rainforest Alliance bij hun best management practices.
 4. 28.000 huishoudens
  Het aantal huishoudens in Latijns-Amerika dat direct baat heeft van ons werk in duurzaam toerisme.

Lees meer over ons werk in toerisme.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s