Film

Video-award voor de man achter uw chocolade

Heeft u zich ooit afgevraagd waar de chocolade vandaan komt in uw reep of ijsje? Het zijn mensen als Adrien Koffi Kouadio uit Ivoorkust, die de cacao verbouwen voor onze lekkernijen. De video over deze charmante cacaoboer won deze maand in de Franse stad Deauville een Deauville Green Award voor de Beste Corporate Film.

Het Deauville Green Awards festival is een groeiend evenement. In de vierde editie dit jaar was het aantal inschrijvingen met 60 procent gestegen tot 300 uit meer dan 30 landen. Meer dan 200 professionals waren aanwezig bij de prijsuitreiking. De officiele selectie van het festival, dat corporate films, campagnefilms en documentaires laat zien, bestond uit 100 films.

Adrien Koffi Kouadio
Vorig jaar zomer reisde Stephen Girasuolo van de Rainforest Alliance samen met drie Britse filmmakers van Nice and Serious naar Ivoorkust om het verhaal te filmen van cacaoboer Adrien Koffi Kouadio. Dat leverde deze bijzondere film op.De video won vorig jaar ook al een video-award bij de DoGooder Non-profit Video Awards.

Het zijn mensen als Adrien die achter de chocolade zitten waarvan wij dagelijks genieten in Europa. De video laat het beeld zien van een man die gepassioneerd is over zijn werk en zijn land, een belangrijke rol speelt in zijn dorp, dol is op zijn gezin en gek is op voetbal.

Bekijk de video nog eens:

One thought on “Video-award voor de man achter uw chocolade

  1. Pingback: duurzaam armoedige cacaoboer wint videoprijs #MEERDANNIKSENMEERVANDAT | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s