Landbouw/Rainforest Alliance/Thee

Waar komt thee met het groene kikkertje vandaan?

Vorige week kwamen topmensen uit de thee-industrie samen in Londen bij de Ethical Tea Partnership. Doel was om te kijken hoe ver we komen met de bestaande methoden om een bloeiende thee-industrie op te bouwen die voor een duurzaam levensonderhoud zorgt voor arbeiders, boeren en gemeenschappen. Maar ook om te zien hoe we dat sneller kunnen bereiken.

Hier bij de Rainforest Alliance zien we dat meer dan 680.000 theeboerderijen in Afrika al Rainforest Alliance certificering hebben ontvangen. Dat betekent dat bijvoorbeeld 96 procent van de totale Keniaanse theeproductie plaatsvindt op Rainforest Alliance gecertificeerde plantages.

Afrika
Van de in total 18 landen waar we samenwerken met theeproducenten zijn de Afrikaanse landen het meest productief. Zes van de zeven grootste producenten van Rainforest Alliance gecertificeerde thee komen uit dit continent. De boeren hier zorgen ervoor dat consumenten wereldwijd kunnen kiezen voor duurzaamheid bij het drinken van ‘s werelds meest populaire drank.

Duurzame theeproductie heeft een lange weg afgelegd de afgelopen jaren, maar er is nog een lange weg te gaan.

Hier is een overzicht waar Rainforest Alliance gecertificeerde thee wereldwijd wordt geproduceerd.

teaproduction_blog_150615

 

 

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s