Fotografie

5 Gezichten van de Rainforest Alliance

In Londen is vandaag de expositie ‘Faces of The Rainforest Alliance’ geopend in het Guardian News and Media gebouw op Kings Place, 90 York Way. Voor wie niet toevallig in Londen is willen we een tipje van de sluier geven. 5 Gezichten van mensen met wie wij werken. 

schoolkids honduras

1. Schoolkinderen in een afgelegen dorp in Mosquitia, Honduras.
De Rainforest Alliance werkt samen met boeren, bosbouwers, toerisme-ondernemers en lokale overheden om ’s werelds meest kwetsbare ecosystemen te beschermen en tegelijk de economische gezondheid van lokale gemeenschappen te verbeteren. Begonnen in 1986, de Rainforest Alliance heeft haar wortels in de pragmatische reactie om de verwoesting van regenwoud tegen te gaan. Het geld dat bijvoorbeeld verdiend wordt met de verkoop van hout- en niet-houtproducten biedt de lokale gemeenschappen in de Mosquitia-regio mogelijkheden om te investeren in onderwijs en sociale ontwikkelingsprojecten. Foto: Rainforest Alliance.

kericho

2. Lawrence Oduor, Kericho, Kenia.
De Rainforest Alliance is haar certificeringsprogramma voor thee begonnen in 2007. De Kericho Estate in Kenia van Unilever was de eerste theeplantage die Rainforest Alliance certificering ontving. De kinderen van de werknemers hebben toegang tot onderwijs gekregen in scholen die door Kericho worden gerund. Studenten op de estate hebben goede hoop voor de toekomst. Zoals Lawrence Oduor, hier 14 jaar oud op de foto. Hij wil graag een ingenieur worden. Foto: Caroline Irby/Rainforest Alliance.

peru

3. Cacaoboer Victoria Cipriani, San Juan de Cheni, Peru.
In de vroege jaren ’90 kreeg de bevolking van San Juan de Cheni te maken met een tragedie. Dit kleine dorp in Peru, gelegen op de oostelijke helling van het Andesgebergte, werd geterroriseerd door rebellen van Lichtend Pad. Hun traditionele manier van levensonderhoud, cacaoteelt, werd compleet verwoest. Ze wisten een verzet te plegen en konden hun traditionele landbouw weer opnieuw organiseren, met hulp van de Rainforest Alliance. Door duurzame landbouwtechnieken verdienen de boeren uit dorp meer dan ooit met hun cacao, terwijl ze tegelijkertijd de regenwoud aan de voet van de Andes beschermen en een beter leven creëren voor hun gezinnen.
Foto: Rainforest Alliance.

cinnamon girl

Kaneel werker, Cassia Co-op, Indonesië.
Kaneel is een specerij die wordt geoogst uit de binnenbast van verschillende bomen van de soort Cinnamomumdie wordt gebruikt in zowel zoete als kruidige gerechten. In 2012 is de Rainforest Alliance begonnen met het certificeren van duurzaam geproduceerde specerijen en kruiden.
Foto: Donald Bason/Rainforest Alliance

Een grotere selectie van de Gezichten van de Rainforest Alliance is te vinden op de website van The Guardian.

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s