Toerisme

Hoe verklein je je voetafdruk op reis?

thailand-water
Heb je plannen om te gaan reizen en wil je dat zo milieubewust mogelijk doen? Lees dan verder. Met bijna 1 miljard reizigers die elk jaar over de wereld sjouwen, is het belangrijker dan ooit dat we zoveel mogelijk doen om een ​​kleinere voetafdruk achter te laten.

Om je daarbij te helpen hebben we een aantal tips samengesteld zodat bij je planning je je inspanningen kunt minimaliseren en het plezier kunt maximaliseren.

Boek verantwoordelijke reizen
Er zijn tal van tour operators die zich inzetten voor duurzaamheid. Ben je van plan te gaan reizen in Latijns-Amerika? Kijk dan eens op deze lijst van tour operators die werken met de Rainforest Alliance.

Verblijf in gecertificeerde duurzame hotels en lodges
Het is makkelijk voor een bedrijf om groene beloftes te maken. Maar maken ze het echt waar? Om de impact van je verblijf op de lokale gemeenschappen, waterwegen en het land te beperken, check dan onze gids van gecertificeerde duurzame hotels en lodges in Latijns-Amerika en het Caraibisch gebied.

Boek non-stop vluchten
Vliegtuigen produceren een aanzienlijk percentage van hun totale emissies tijdens het opstijgen en landen, dus non-stop vluchten zijn de beste manier om te gaan (en ze zijn nog minder slopend ook).

Kies zo zuinig mogelijke vliegtuigen
De Boeing 777, Boeing787 en Airbus 345 worden beschouwd als de beste keuzes om zo verantwoord mogelijk te vliegen.

Pak niet te veel in
Hoe zwaarder het vliegtuig, hoe meer brandstof hij verbruikt. Meer brandstof betekent weer meer uitstoot. Je individuele impact is maar klein door je koffer lichter in te pakken . Maar als we het met zijn allen doen maakt het wel degelijk verschil.

Pak slim in
Je weet dat de apotheek bakken vol met schattige kleine reisafmetingen heeft van shampoos, conditioners, zonnecrème en andere toiletartikelen? Elk van die kleine plastic flesjes eindigt op een stortplaats of in de verbrandingsoven na slechts een paar dagen gebruiken. In plaats van ze weg te gooien kun je ze heel goed hergebruiken. Ze zijn immers makkelijk na te vullen. Als je ze hergebruikt kun je in het hotel de mini-toiletartikelen in je kamer ook laten liggen voor de volgende gasten. Als we dat allemaal doen scheelt het een hoop plastic.

Zeg gewoon nee tegen micro-plastics
Vermijd producten die micro-plastics bevatten, zoals sommige tandpasta’s, scrubs, anti-roos shampoos en andere verzorgingsproducten. Deze kleine plastic korreltjes zijn zo klein dat ze door de filtersystemen heenkomen en eindigen in onze rivieren en oceanen, waar de hongerige kleine vissen ze opschrokken en zo de giftige deeltjes binnenbrengen in de voedselketen.

Beweeg zoveel mogelijk
Probeer om taxi’s te vermijden. Als je een auto gaat huren, huur dan een hybride auto. Maar nog mooier, als het mogelijk is, ga dan wandelen, fietsen of met het openbaar vervoer. Zo dompel je jezelf ook nog eens meer onder in de lokale gemeenschap, wat bijdraagt aan een rijkere reiservaring.

Koop lokaal en koop verstandig
Het kopen van lokaal geteeld voedsel en souvenirs van lokale boeren en ambachtslieden is een geweldige manier om de lokale gemeenschap te ondersteunen. Maar zorg dat je niets koopt dat is gemaakt van een bedreigde diersoort of plant. Laat die mooie souvenirs met veren, botte, bont en koraal maar liggen.

Maak een foto, laat het voorwerp liggen
Er is geen betere plek voor een prachtige schelp, stuk koraal of edelsteen dan precies waar je het gevonden. Vergeet niet dat als van de 1 miljard mensen, die elk jaar reizen, alleen maar een klein percentage van hen natuurlijke souvenirs zou meenemen, de totale schade enorm zou zijn.

Waterflessen
Neem je eigen herbruikbare, niet-plastic fles water mee. Als je op reis naar een plaats met onveilig leidingwater, overweeg dan om een ​​klein filter mee te nemen. Of minimaliseer je eigen plastic gebruik door de aankoop van grote meerliter flessen water, in plaats van allemaal kleinere flessen. Daarmee kun je je eigen fles kunt aanvullen voor de dagtocht die je gaat maken.

Afval neem je mee
Als je wandelingen maakt in de natuur of tijd doorbrengt op een ongerept strand, laat dan niets achter. Zelfs biologisch afbreekbaar materiaal, zoals bananenschillen en perzikpitten, kunnen schade brengen aan het lokale milieu. De krachten van de natuur kunnen gewoon de hoeveelheid afval van reizigers niet snel genoeg afbreken.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s