Landbouw

Koffieboer en consument ontmoeten elkaar

De Amerikaanse studente Clara Jessup was de winnaar van de wedstrijd #FollowTheFarmer en mocht een bezoek brengen aan het charmante stadje Santa Maria de Dota, Costa Rica waar ze kennismaakte met Miguel Badilla Urena, vierde generatie koffieboer.

Ze bracht een bezoek aan zijn Rainforest Alliance gecertificeerde boerderij. “Het was heel bijzonder om zijn toewijding te zien”, vindt Jessup. “Er is geen pauze voor de boeren. De koffieplanten nemen geen vakantie.”

Op de boerderij en op de coöperatie CoopeDota zag Jessup uit eerste hand dat de duurzame productiemethoden om kwaliteitsbonen te produceren zowel de productiviteit verhogen als de biodiversiteit beschermen.

Bekijk de reportage van hun ontmoeting:

 

 

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s