Met wie we werken

6 Duurzaamheidsvoorlopers bij de Rainforest Alliance

Ambitieuze duurzaamheidsdoelen communiceren is leuk, maar ze implementeren en er resultaten mee te boeken is iets heel anders. Daarvoor heb je transparantie, samenwerking en innovatie nodig. En dat is precies wat de duurzaamheidsvoorlopers dit jaar op het Rainforest Alliance gala laten zien.

De winnaars van de Sustainable Standard Setter Awards op het gala in New York, dat vanavond plaatsvindt, werken hard om te voldoen aan onze strenge duurzaamheidseisen, om het milieu te beschermen en om wereldwijd lokale gemeenschappen te steunen. Hier op de Frog Blog laten we daarom graag zien wie ze zijn en wat ze precies hebben gedaan.

bt

1. Avery Dennison
Dit is wat Avery Dennison doet als het gaat om de eigen supply chain en praktijken: Het bedrijf koopt als sinds 2008 duurzaam geproduceerd papier in en voorspelt dat eind van dit jaar 90 procent van haar papiervolume afkomstig is van door de Rainforest Alliance goedgekeurde niet-controversiële bronnen. Daarnaast heeft het bedrijf zich voor drie jaar verbonden aan de Rainforest Alliance en ondersteunt ze onze inspanningen om het gemeenschappelijk bosbeheer in Honduras te verbeteren.

2. Bettys and Taylors of Harrogate
Veel van haar thee- en koffieproducten van dit Britse bedrijf vinden hun oorsprong op Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Bettys & Taylors is dan ook een rolmodel geworden in de industrie vanwege hun samenwerking met boeren en hoe ze partijen, die goed zijn voor hun land en hun werknemers, belonen met premiumprijzen voor hun gewassen. Zo werkt Bettys & Taylors bijvoorbeeld in Rwanda om het levensonderhoud te verbeteren door meer dan 10.000 boeren training te geven over duurzame landbouwmethoden.

3. Breyers®
Toen William A. Breyer voor het eerst in 1866 begon met het verkopen van ijs beloofde hij zijn klanten al dat zijn ijs alleen gemaakt was met de beste ingrediënten. Alle vanille die gebruikt wordt in het ijs komt van Rainforest Alliance gecertificeerde boeren in Madagascar. Breyers® is één van ‘s werelds grootste inkopers van vanilla. De keuze om alleen nog maar duurzaam geproduceerde vanilla te gebruiken is dan ook een enorm belangrijke bijdrage aan de bescherming van de rijke en unieke biodiversiteit van het eiland en aan het vergroten van de toegang van de boeren en hun gezinnen tot gezondheidszorg en onderwijs.

4. CMPC Forestal Mininco
Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid vormen een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering van dit houtbedrijf. CMPC Forestal Mininco ontving in 2012 FSC certificering. Sindsdien is het bedrijf altijd haar milieu-impact blijven meten, maar ook haar relatie met lokale gemeenschappen en de verbetering van de talenten en vaardigheden van haar werknemers. Ook kijkt het bedrijf hoe ze banen kan creëren voor de lokale bevolking en biedt ze trainingen in duurzame praktijken aan haar leveranciers en afnemers aan.

5. Fibria
Fibria is ‘s werelds grootste producent van hardhout eucalyptus pulp, dat gebruikt wordt in producten als schrijfpapier, zakdoekjes en andere hygiëneproducten. Het bedrijf is zeer toegewijd aan de duurzame teelt van hernieuwbare grondstoffen uit het bos. Het bedrijf ontving FSC certificering voor al haar onderdelen. Fibria runt een van de grootste natuurherstelprojecten in Brazilië en steunt een ontwikkelingsprogramma om banen te creëren en inkomsten te bieden aan plattelandsgemeenschappen.

6. Real InterContinental San Jose
Real InterContinental San José is het eerste ketenhotel in Costa Rica dat Rainforest Alliance certificering heeft ontvangen. De afgelopen jaren zijn de managers van dit luxe hotel begonnen met het maken van veranderingen. Van ozon-verwarming in de wasfaciliteiten zodat geen zeep meer nodig is, het installeren van waterbesparende apparaten en energiezuinige gloeilampen tot een heel nieuw recyclingbeleid. Een van de meest recente updates was het installeren van een biomassaboiler, die water opwarmt met ‘groene’ brandstof in plaats van diesel. Daarmee verkleint het hotel niet alleen de eigen CO2-voetafdruk maar verlaagt ze ook de brandstofkosten.

Het gala in 2012. Foto: Silk Studio.

Het gala in 2012. Foto: Silk Studio.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s