Landbouw

Duurzame koffieteelt in Costa Rica

Costa Rica, het kleine Midden-Amerikaanse land tussen Caribische Zee en Stille Oceaan, staat bekend om veel dingen. Prachtige natuur, vulkanen, vriendelijke mensen en veel wilde dieren. Een bijzonder goede reputatie heeft haar koffie uit de hooglanden.

De COOPEDOTA in de provincie Santa Maria is één van de belangrijkste koffiecoöperaties van het land. Duitse collega’s Volker Hofmann en Sascha Tischer gingen op bezoek en maakten kennis met wat duurzame landbouw voor de koffieboeren daar inhoudt en waarom het goed is voor het behoud van de vruchtbaarheid van de bodem. En niet alleen in het Internationale Jaar van de bodem van de Verenigde Naties.

Bekijk de film die ze maakten (wel in het Duits).

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s