Met wie we werken

Van Velze’s ontvangt Gouden Paasei voor eerlijke paaschocola

Vanmiddag ontvangt Van Velze’s Chocolaterie & Patisserie in Amsterdam het Gouden Paasei voor haar eerlijke paaschocoladeproducten. Die zijn gemaakt met 100 procent Rainforest Alliance gecertificeerde cacao uit Costa Rica. We zijn dan ook heel blij voor Van Velze’s met deze mooie prijs en willen hierbij dan ook Robbert van Velze en Deborah Kilroy feliciteren.

CA30UlfUgAAIy00.jpg-large

Eerlijk paasassortiment
Het Gouden Paasei is een prijs die wordt uitgereikt door Stop The Traffik aan de winkel die het meest gedaan heeft om haar paasassortiment eerlijk te maken.‘Bij deze winkel weten consumenten zeker dat er geen uitbuiting verstopt zit in hun paaseitjes en daarom zijn zij de winnaar van het Gouden Paasei’, aldus de organisatie. ‘Niet alleen de cacao, maar ook de andere ingrediënten zijn gemaakt van eerlijke producten.’

36451861Lokaal niveau
Stop the Traffik, die zich al jaren inzet om mensenhandel te stoppen in de cacao-industrie en streeft naar een eerlijk loon voor cacaoboeren, vindt daarom dat Van Velze het Gouden Paasei 2015 verdiend heeft. Directeur van Stop the Traffik Esta Steyn licht toe: “Juist dat dit initiatief op lokaal niveau plaatsvindt, vinden we erg positief. Iedereen kan het verschil maken. Ook de kleinere ondernemer.”

Cacao uit Costa Rica
Van Velze’s verkoopt alleen chocola gemaakt van cacao van hoge kwaliteit die gecertificeerd is met het Rainforest Alliance keurmerk. Robbert Van Velze haalt zijn trinitario cacao rechtstreeks van één cacaoboerderij in Costa Rica, FINMAC in Guapiles. Lees het hele verhaal van Van Velze’s in het interview dat we eerder met hen deden hier op de Frog Blog.

logo van velzesNieuwsgierige consumenten, die willen weten of de paaschocolade die zij kopen eerlijk is, kunnen de Goede paasei Gids bekijken. Stop the Traffik heeft een steekproef gehouden onder verschillende supermarkten zodat consumenten kunnen zien waar zij eerlijke paaschocola kunnen kopen. Kijk voor de Goede paasei Gids op: www.goedepaaseigids.nl.

Duurzame paaseitjes
Overigens zijn vanaf dit jaar alle huismerk chocolade paaseitjes van de supermarkten en foodservicebedrijven in Nederland gemaakt met duurzame cacao, zo kondigde het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) deze week aan.

In maart 2010 hebben Nederlandse supermarkten en foodservice bedrijven de intentie uitgesproken om uiterlijk in 2025 alle huismerkproducten met duurzame cacao te produceren. Na de duurzame chocoladeletter, zijn nu ook de paaseitjes 100% van duurzame cacao gemaakt. Dit betekent weer een stap verder op weg in de verdere verduurzaming van de cacaomarkt.

Ook een groot deel van het overige chocoladeassortiment van de supermarkten en foodservicebedrijven is al duurzaam gecertificeerd.

Kijk hier voor het paasassortiment van Van Velze’s. Wat betekent het Rainforest Alliance keurmerk op cacao eigenlijk? Lees meer over ons werk in cacao. 

Hieronder wat foto’s van de Facebook van Van Velze’s:

One thought on “Van Velze’s ontvangt Gouden Paasei voor eerlijke paaschocola

  1. Pingback: Waar luiaards hangen tussen de cacaovruchten | The Frog Blog Nederland

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s