Consumenten

5 Tips voor de perfecte kop warme chocolademelk

Maart staat voor de deur. En dat betekent dat de lente er weer aankomt. Toch zijn er genoeg koude dagen. En dan is er geen betere versnapering denkbaar om je aan op te warmen dan een een dampende kop warme chocolademelk. Wat is nou precies daarvoor het beste recept? Een aantal kenners geven ons hun tips.

966825fb-3dc4-4603-863d-89eb5726328d-1020x612
Echte kenners zouden nooit warme chocola maken met een verwaardigen met een mengsel van cacaopoeder, suiker en melkpoeder, iets wat velen van ons toevoegen aan een beker warm water of melk. Als je een echte liefhebber bent wiens hart sneller gaat kloppen bij het horen van de woorden hete gesmolten chocolade, lees dan snel verder.

Hét ingredient in elk recept is chocolade van hoge kwaliteit op basis van goede cacao. Daar zijn alle kenners het over eens. Maar daar eindigt dan ook elk ander overeenkomst. Hoe donker de chocolade zou moeten zijn en hoe goed je de ingrediënten moet mengen, staat ter discussie. Hieronder vindt u enkele tips aangeboden door de experts. Probeer ze en verslag uitbrengen aan ons – of deel uw geheime recept – door het posten op Twitter of Instagram met behulp van zowel #FollowTheFrog en #ThePerfectCuppa.

Jacques Torres, de chocolatier uit het New Yorkse Brooklyn, ook wel bekend als Mr. Chocolate, maakt gebruik van chocolade met een 60% tot 70% cacao als de basis voor zijn recept. Zijn geheim? Breng de melk aan de kook, haal het van het vuur, voeg dan de chocolade toe tijdens het kloppen – en laat het brouwsel opnieuw koken. Hij maakt het geheel af met zelfgemaakte slagroom.

Nigel Slater, schrijver voor The Observer en gerenommeerd culinair auteur, raspt donkere chocolade in bijna kokende melk, roert en voegt slechts een snufje suiker toe. Zijn truc? Gebruik zo bitter mogelijke chocolade, 70% tot 100%, zoet het dan naar smaak.

Kookboek schrijver Adrianna Adarme, biedt dit “fancy” recept aan, geïnspireerd door haar Peruaanse moeder’s speciale kerstspecialiteit. Adarme’s methode: ze smelt de chocolade au bain-marie voordat ze het toevoegt aan de warme melk. Die melk brengt ze eerst op smaak met een kaneelstokje of een kwart van een vanillestokje.

David Liebowitz, auteur van The Great Book of Chocolate, adviseert een recept van Wittamer, een van de beste chocoladewinkels in Brussel (misschien wel de geboorteplaats van chocolade ‘snobisme’). Voor dit recept is zowel pure chocolade als melkchocolade. Dit laatste betekent voor Liebowitz chocolade met 30% tot 40% cacao. Zijn geheim? Een snufje zout. Hij smelt ook de chocolade in een beetje melk, alvorens de rest van de melk erbij te kloppen.

Last but not least, kunt u genieten van een zeer eigen recept van de Rainforest Alliance gekruid met kardemom en andere intrigerende smaken. Deze chocomelk smaakt natuurlijk extra goed omdat je weet Rainforest Alliance gecertificeerde cacao wordt verbouwd op een manier die de natuur beschermt en het leven van de boeren, hun families en gemeenschappen verbetert.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s