Met wie we werken

Gecertificeerde koffie nu ook in biologisch afbreekbare cups

Duurzaam koffiedrinken wordt steeds makkelijker. Naast gecertificeerde koffie die goed is voor mens en milieu, zijn er nu ook biologisch afbreekbare koffiecups. Koffiebrander Peeze introduceerde afgelopen week tijdens de Horecava-beurs in Amsterdam de primeur: biobased koffiecapsules. Na gebruik gewoon weg te gooien bij het GFT. Vanaf maart ook met Rainforest Alliance gecertificeerde koffie.

Drukwerk
Het bedrijf uit Arnhem noemt het ‘een belangrijke stap in het verder verduurzamen van de koffieconsumptie, zowel binnen de zakelijke markt als thuis.’

Suikerrietresidu
De gepatenteerde capsules van Peeze zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (suikerrietresidu) en gecertificeerd composteerbaar waardoor ze gewoon bij het GFT afval kunnen. Ze zijn gevuld met kwalitatief hoogwaardige 100% Arabica en gecertificeerde koffie.

Verpakkingsmateriaal
Bilogo-peezej veel van de capsules die er zijn op de markt wordt veel verpakkingsmateriaal gebruikt. Peeze garandeert de kwaliteit van de koffie in haar capsules door de zuurstofbarrière erin. De capsule hoeft dan ook niet apart te worden verpakt in een folie. “Door deze innovatie kunnen we een alternatief bieden voor bestaande plastic en aluminium capsules”, aldus het bedrijf in een persbericht.

De capsules zijn binnenkort verkrijgbaar in drie smaken; Espresso, Lungo en een Specialty koffie uit Ethiopië Sidamo. Vanaf maart zijn ze ook te krijgen met Rainforest Alliance gecertificeerde koffie.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s