Landbouw

12 drummers die drummen….

On the Twelfth Day of Christmas My True Love Sent to Me…Twelve Drummers Drumming

Met kerst voor de deur zijn we aan het eind gekomen van onze serie Adventsblogs. Het laatste thema van het kerstliedje dat we volgden is toepasselijk als we kijken naar een project waar we erg trots op zijn. We hebben deelgenomen aan een training van 12 mensen die trommels leerden maken!

Diamond Village
Zoeken naar alternatieve manieren van levensonderhoud om een duurzame toekomst op te bouwen voor gemeenschappen in en rond bossen is een belangrijk deel van het werk van de Rainforest Alliance. Voor deelnemers van de Diamond Village Community Heritage Organisation betekende het ontwikkelen van een alternatieve manier van levensonderhoud op basis van bosproducten, vooral het ontwikkelen van vaardigheden en mogelijkheden.

Trommels
Zo kregen twaalf deelnemers training in het maken van trommels. Ze leerden een vak, hoe ze een product konden maken, maar ook hoe ze het kunnen verkopen. En belangrijk, ze het leverde hen een inkomen op. Andere deelnemers in het project werden opgeleid op het gebied van toerisme en traditionale kruiden en medicijnen.

Bananen
De Diamond Village Community Heritage Organisation is eind jaren ’90 opgericht door bewoners van Diamond Village, een plattelandsgemeente die leefde van de bananenteelt in het noordoosten van St. Vincent en de Grenadines, een klein land in de Caribische Zee. Toen de bananenindustrie in elkaar stortte in het land moesten de inwoners op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. Daarom werd de organisatie opgezet. Met als bijkomend doel: de historie en cultuur van de gemeenschap te behouden. Met haar projecten wilde de organisatie werkloosheid aanpakken en alternatieve manieren om inkomen te verdienen onderzoeken. Zoals ecotoerisme.

Dat deed ze door:

  • Een balans te vinden tussen milieubescherming en duurzame levensonderhoud.
  • Lokale cultuur, geschiedenis en milieu te beschermen en herstellen.
  • De duurzame economische en sociale ontwikkeling van Diamond Village te promoten door allerlei nieuwe mogelijkheden te creeren voor levensonderhoud.
  • Duurzame en holistische gemeenschapsontwikkeling te promoten.
  • Door culturele producten en diensten aan te bieden op zowel regionale, nationale als internationale markten.

Het project was toegankelijk voor alle leden van de gemeenschap. De organisatie bestond dan ook uit een mix van activisten, professionals, kleinschalige boeren en jongeren. De organisatie zette allerlei mogelijkheden op voor levensonderhoud via gesponsorde projecten, training en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Sommige projecten waren op zoek naar de balans tussen milieubescherming en duurzaam levensonderhoud. Zoals een project waarbij de stabilisatie van een rivierbedding vanuit de hele gemeenschap werd gedragen. Bewoners plantten fruitbomen op 1,2 hectare land aan beide zijden van de Kamacrabou rivier.

Fijne kerst voor iedereen!!!

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s