Toerisme

7 duurzame hotels om bij weg te dromen

On the Seventh Day of Christmas My True Love Sent to Me…Seven Swans-a-Swimming

Het weer buiten is niet te genieten. Maar de zeven zwanen uit het liedje genieten ervan. Dat zouden wij ook doen als we in een van de zwembaden konden liggen in deze blog. Zeker omdat de hotels waar ze toe behoren allemaal Rainforest Alliance certificering hebben en lokale gemeenschappen steunen en het milieu beschermen. 7 duurzame hotels om bij weg te dromen in deze donkere dagen voor kerst.

  1. Posada Puerto Bemberg, Argentinië
Foto: Posada Puerto Bemberg

Foto: Posada Puerto Bemberg

Dit hotel is omgeven door een park met meer dan vijfduizend inheemse boomsoorten en een zwembad middenin de jungle. De Posada Puerto Bemberg heeft een programma waarin de gasten kunnen helpen doneren met het planten van inheemse bomen, in het gelijknamige natuurreservaat dat aan het hotel grenst. Niet alleen helpt het hotel zo om de lokale habitat te herstellen, ook helpt het de CO2-voetafdruk van haar toeristen te verkleinen.

  1. Hotel Plaza Colón, Nicaragua
Foto: Hotel Plaza Colón

Foto: Hotel Plaza Colón

Met haar zwembad midden in een elegante patio, neemt het Hotel Plaza Colón je zo mee naar de grandeur van de koloniale tijden van de stad Granada. Het personeel wordt gevormd door lokale stadsbewoners en het hotel sponsort een milieueducatieprogramma op lokale scholen.

  1. Amerian Portal del Iguazú, Argentinië
Foto: Amerian Portal del Iguazu.

Foto: Amerian Portal del Iguazu.

Amerian Portal del Iguazú heeft een locatie, waar weinig andere hotels tegenop kunnen. Het ligt precies op de plek waar twee rivieren en drie landen bij elkaar komen: de beroemde Iguazú watervallen. Het hotel heeft alleen lokale bevolking in dienst, kent een zeer streng afvalbeheersysteem en steunt de bescherming van lokale biodiversiteit en de natuur rond de beroemde watervallen. Kortom, een ideaal hotel voor de bewuste reiziger.

  1. Hotel Real InterContinental, Costa Rica
Foto: Hotel Real InterContinental

Foto: Hotel Real InterContinental

Wie zegt dat grote bedrijven niet eco-vriendelijk kunnen zijn? Het Hotel Real InterContinental, gevestigd in het zakendistrict van San Jose, de hoofdstad van Costa Rica, en naast de meest beroemde winkelcentrum van het land, heeft twee buitenzwembaden en een spa van wereldklasse. Het hotel organiseert verschillende activiteiten die de bescherming van wilde dieren en het tegengaan van ontbossing steunen. Verder kent ze een uitgebreid recyclingprogramma en heeft ze een eerlijke behandeling van haar personeel. Dit hotel is helemaal toegewijd aan duurzaamheid.

  1. Yacutinga Lodge, Argentinië
Foto: Yacutinga Lodge.

Foto: Yacutinga Lodge.

De Yacutinga Lodge begrijpt helemaal welke nauwe relatie er bestaat tussen milieubewustzijn, sociale verantwoordelijkheid en de ontwikkeling van verantwoord toerisme, met lage impact in het gebruik van natuurlijke en culturele hulpbronnen. De lodge heeft een privé wildreservaat opgezet, de Yacutinga Private Wildlife Refuge, en heeft meer dan dertigduizend inheemse bomen geplant om schaduw en bescherming te creëren.

  1. Hotel Secrets Maroma Beach Riviera, Mexico
Foto: Hotel Secrets Maroma Beach Riviera .

Foto: Hotel Secrets Maroma Beach Riviera .

Duurzaamheid in Cancun? Jazeker! Met puur wit zand, kristalhelder zeewater en maar liefst twaalf zwembaden biedt Secrets Maroma Beach een waar paradijsje voor romantische vakantiegangers. Maar het paradijsje gaat niet ten koste van het milieu. Het Leave a Green Print programma is een van de milieuprojecten waarbij het hotel en haar medewerkers betrokken zijn. Het programma helpt het 1000 hectare grote bos in de Juárez Ejido vlakbij beschermen.

  1. Sheraton Iguazu Resort & Spa, Argentinië
Foto: Sheraton Iguazu Resort & Spa.

Foto: Sheraton Iguazu Resort & Spa.

Het Sheraton Iguazú is een adembenemende bestemming! Het hotel ligt naast de Iguazú watervallen gelegen, een van de zeven wereldwonderen, en het gelijknamige nationale park. Het hotel huurt 100 procent van haar personeel in vanuit de lokale bevolking en zet zich verder in voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschappen.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s