Toerisme

Rainforest Alliance en TripAdvisor bundelen krachten in GreenLeaders Programma

De Rainforest Alliance en ’s werelds grootste reiswebsite TripAdvisor® hebben de krachten gebundeld om het GreenLeaders® programma uit te breiden in het Caribische gebied en Midden- en Zuid-Amerika. Dit programma van TripAdvisor helpt reizigers wereldwijd om een eco-vriendelijke vakantie te boeken.

logo2Eco-initiatieven
In Nederland staat het programma bekend als het EcoLeaders. Het biedt reizigers een lijst van milieuvriendelijke hotels en B&B’s, van budgetvriendelijk tot luxe. Deze zijn allemaal toegewijd aan eco-initiatieven zoals recyclen, biologische voedingsmiddelen van lokale oorsprong en oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Inmiddels hebben meer dan 7.600 accommodaties het GreenLeader status gekregen. Alleen al in 2014 is het programma gelanceerd in 21 markten, waaronder in Engeland, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland.

lodge
Duurzaam toerisme
“TripAdvisor is de grootste reiswebsite in de wereld. Samenwerken met hen is een geweldige mogelijkheid om bij te dragen aan de promotie van duurzaam toerisme wereldwijd, en om het werk te laten zien van Rainforest Alliance gecertificeerde toerismebedrijven”, zegt Ronald Sanabria, vicepresident duurzaam toerisme van de Rainforest Alliance. “Daarnaast hopen we hotels en lodges te stimuleren om verdere actie te ondernemen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.”

Certificering
De Rainforest Alliance heeft 14 jaar ervaring met toerisme in het Caribisch gebied en Midden- en Zuid-Amerika. Het certificeringprogramma voor duurzaam toerisme met het groene kikkertje is erkend door de internationale Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Het programma evalueert toeristische bedrijven op milieu-, sociaal en economisch gebied, aan de hand van een serie criteria die zijn gebaseerd op die van de GSTC. Deze criteria worden gezien als de minimumeisen waar je als toeristisch ondernemer aan moet voldoen om jezelf duurzaam te noemen.

logo22“Voor TripAdvisor is het fijn om een solide bondgenoot als de Rainforest Alliance te hebben voor haar uitbreiding in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied”, zegt Jenny Rushmore, directeur duurzaam reizen van TripAdvisor. “Wij erkennen het groeiende belang van het milieu voor reizigers. Steeds meer reizigers zijn op zoek naar milieuvriendelijke accommodaties. De wereldwijde bekendheid van de Rainforest Alliance en haar werk voor duurzame ontwikkeling en het behoud van onze bossen, maken van haar een ideale partner om de krachten mee te bundelen. Zodat we samen kunnen zorgen dat de toeristische sector duurzamer wordt.”

GreenLeader
Als onderdeel van deze samenwerking zullen toeristische ondernemingen die al gecertificeerd zijn door de Rainforest Alliance, en die in de toekomst dat zullen worden tegelijk ook de GreenLeader-status krijgen. Dat hoeven ze niet eerst aan te vragen bij TripAdvisor. “Die status geeft die bedrijven extra waarde en bekendheid bij een bredere doelgroep. Zo verdienen ze hun plek in de competitieve internationale toerismemarkt”, aldus Sanabria.

Hotel Chicanna Ecovillage, Mexico
Reizigers kunnen meer lezen over het GreenLeaders programma van TripAdvisor op http://www.tripadvisor.nl/GreenLeaders
L
ees meer over het werk van de Rainforest Alliance in toerisme: http://www.rainforest-alliance.org/work/tourism 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s