Biodiversiteit/Rainforest Alliance

Een patrijs in een perenboom….

On the first day of Christmas my true love sent to me, a partridge in a pear tree…

Kerst is in aantocht. Daarom starten wij een serie adventsblogs. Met op de eerste dag van kerst ‘een patrijs in een perenboom’. Een mooi ideaal cadeau voor ons hier bij de Rainforest Alliance. Wij houden nu eenmaal van alle soorten bomen.

christmas_earth_istock_000018170726large-e1385488758971
FSC

We hebben geen certificering voor perenbomen, maar wereldwijd hebben we wel heel veel andere bomen beschermd met de Forest Stewardship Council® (FSC)/Rainforest Alliance certificering. In totaal ruim 61 miljoen hectare bos. Producten met het FSC-keurmerk laten zien dat zij komen uit bossen die voldoen aan de strenge standaarden voor bescherming van bossen, gemeenschappen en wilde dieren.

Toch zijn onze bossen wereldwijd onder onze ogen aan het verdwijnen met de tranentrekkende tempo van 15 miljoen hectare per jaar. Dat is ongeveer een voetbalveld per 78 seconden.

Wat kan je doen om te helpen? Makkelijk. Adopteer een regenwoud!

Adopt-A-Rainforest
Geef je geliefden deze feestdagen een speciaal cadeau door een regenwoud te adopteren. Wij hebben speciaal het Adopt-A-Rainforest programma opgezet om je daarbij te helpen. Hierin helpen wij kleine natuurbeschermingsorganisaties in tropische landen in hun werk tegen de verwoesting van de regenwouden. Van het maagdelijke paradijs van zuid-Belize, de eeuwenoude eikenbossen in de tropische Andes tot het redden van het laatste stukje regenwoud van El Salvadador. Elke donatie, hoe groot of klein, kan helpen om een gigantisch verschil te maken.

Om mee te doen kies je een project dat je graag zou willen helpen en stuur je je donatie of je betaalt online. Het is de perfecte manier om deze feestdagen én je geliefden én Moeder Natuur te verrassen.

Schaduwkoffie aan de rand van het woud. O. Komar-SalvaNATURA

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s