Landbouw

Hoe de Rainforest Alliance het gebruik van pesticiden vermindert

Conventionele pesticiden zijn een wereldwijd probleem in de landbouw. Ze brengen zowel het milieu als de werknemers die ermee werken in gevaar. Het probleem wordt nog erger wanneer de veiligheidsprocedures rond het gebruik ervan vaak onvoldoende zijn of niet worden opgevolgd.

Ontwikkelingslanden zijn goed voor slechts 25 procent van het wereldwijde gebruik van pesticiden.Toch vindt 99 procent van alle dodelijke ongevallen door gebruik van pesticiden hier plaats.

pesticide

De landbouwprogramma’s van de Rainforest Alliance eisen het gebruik van geïntegreerde bestrijding IPM (Integrated Pest Management). Deze manier van het bestrijden van ziektes en plagen gaat uit van het eigen afweersysteem van de natuur. Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen mogen overigens wel bepaalde chemische stoffen gebruiken, maar alleen op basis van strikte methoden die zijn ontworpen om mensen, dieren en ecosystemen te beschermen.

Bescherming van gezondheid
Boeren die werken met de Rainforest Alliance moeten zorgen voor de bescherming van de gezondheid van hun werknemers en hun gezinnen. Zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen in de gemeenschappen waarin zij actief zijn.

De Britse tak van de organisatie Pesticide Action Network evalueerde de regels voor bestrijdingsmiddelen voor alle bestaande certificering in de landbouw. Rainforest Alliance deelt daarin de eerste plaats en wordt beschouwd als de organisatie met de meest gedetailleerde criteria voor de bescherming van de gezondheid.

 


Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s