Koffie/Landbouw

Stel je een leven voor zonder koffie

ra coffeeMaar liefst 1,4 miljard kopjes koffie worden er wereldwijd per dag gedronken. Miljoenen mensen kunnen niet zonder de kracht van de geurige zwarte drank. Maar koffie is een fragiel gewas dat erg kwetsbaar is voor klimaatverandering. Gelukkig kunnen we wat doen om de oogst ervan te steunen. Rainforest Alliance werkt met koffieboeren wereldwijd aan de klimaatslimme productie van koffie. 

Het is ochtend. Je strompelt de keuken in, ogen nog op half zeven en je brein nog niet op gang. De ochtendzon doet pijn aan je ogen. Je steekt je hand op om iedereen die contact met je wil voordat je je koffiebonen kan malen tegen te houden. Omdat je nog niet kunt spreken. Nog even niet.

Maar dat verandert snel wanneer een donkere, branderige geur vanuit je kop opstijgt, recht je neusgaten in. Bij de eerste slok springt het eerste hoekje van je brein op als een blij elfje. De tweede slok: opwinding en een dansend elfje. En snel daarna: heerlijke helderheid in je hoofd en zelfs een glimlach op je gezicht.

Opwarmende aarde
Wat zou je doen, en samen met jou honderden miljoen koffieverslaafden, eh..-liefhebbers, als we je vertellen dat de noodzakelijke bakje koffie in de ochtend in gevaar is? Dat koffie een kwetsbaar gewas is dat steeds kwetsbaarder wordt door opwarming van de aarde? Dat koffieboeren in Latijns-Amerika, Afrika en Azie worstelen met stijgende temperaturen, droogtes en veranderende seizoenen?

Wacht! Niet meteen in paniek raken! Er is genoeg wat we samen kunnen doen om de teelt van goede koffie te steunen, wat tegelijk goed is voor het land als voor de boeren.

Lees eerst deze infographic eens goed door. Dan neem je je kopje koffie niet zomaar meer voor lief. Klik erop om te vergroten.

coffee_info_en

 

Wil je weten waar je in Nederland Rainforest Alliance gecertificeerde koffie kunt kopen? Kijk op Shop The Frog.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s