Biodiversiteit

7 Bedreigde dieren die wij beschermen

De Rainforest Alliance werkt aan enorm veel verschillende onderwerpen. Van de bescherming van biodiversiteit, het tegengaan van klimaatverandering tot het stimuleren van economische kansen voor mensen die werken op het land. Maar hoe zouden we het anders kunnen doen? Het welzijn van alle leven op onze planeet is immers met elkaar verbonden.

Daarom doen we uiteraard ons best om het leefgebied te beschermen van bedreigde wilde dieren. En met succes. Graag delen wij hier op de Frog Blog met jullie enkele van onze voortdurende inspanningen en successen daarin. Bekijk deze diaserie van 7 Bedreigde diersoorten die wij helpen beschermen.

Gorilla’s en chimpansees
Zo bleek uit recente onafhankelijk onderzoek dat er in Gabon in FSC/Rainforest Alliance gecertificeerde bossen gezonde populaties bedreigde gorilla’s en chimpansees leven. In de junglerijke Petén-regio in Guatemala werken we samen met lokale gemeenschappen in duurzame bosbouw, zodat de leefgebieden van jaguars intact blijven.

Palmolie
Op het Indonesische eiland Sumatra, waar de weelderige inheemse regenwoud met de grond gelijk is gemaakt om plaats te maken voor palmolieplantages, is de orang-oetanpopulatie gedaald tot minder dan zevenduizend dieren. Daarom zijn wij begonnen om te werken aan certificering van duurzame palmolie, die niet ten koste gaat van het leefgebied van deze prachtige zeldzame dieren.

De 7 diersoorten in deze serie vertegenwoordigen maar een kleine fractie van de dieren die worden bedreigd door wat wetenschappers wel de ‘zesde massavernietiging’ van de aarde noemen. Ervoor te zorgen dat deze magische en vitale wezens blijven bestaan is dan ook een enorme uitdaging. Eentje die vereist dat een ieder zijn deel doet.

Gelukkig zijn er veel manieren om te helpen aan het beschermen van onze rijke biodiversiteit. Een eenvoudige eerste stap die je kunt nemen is om gecertificeerde duurzame producten te kiezen in de winkel.

Bekijk de diaserie over 7 Bedreigde diersoorten.

.

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s