Bosbouw

2013: Hoogtepunten in duurzame bosbouw

Ook op het gebied van duurzame bosbouw groeide in 2013 het bewustzijn over de impact van ons groene kikkertje. Steeds meer bossen en bedrijven verdienen Rainforest Alliance certificering. Een overzicht van de resultaten in 2013.

Een medewerker van Rainforest Alliance verleent technische assistentie bij duurzame bosbouw. Foto: David Dudenhoefer.

Een medewerker van Rainforest Alliance verleent technische assistentie bij duurzame bosbouw. Foto: David Dudenhoefer.

  • 76,1 miljoen hectare. Dat is het totale bosgebied dat Rainforest Alliance certificering heeft gekregen volgens de standaarden van Forest Stewardship Council® (FSC®). Miljoenen mensen in bosgemeenschappen in 56 landen genieten de voordelen ervan.
  • 6,06 miljoen hectare daarvan kreeg deze certificering naar FSC-standaarden in 2013.
  • 39 procent. Zoveel procent van het FSC-gecertificeerd gebied is gecertificeerd door de Rainforest Alliance. We zijn daarmee de grootste certificeerder voor FSC wereldwijd.
  • 2949. Dat is het aantal FSC Chain-of-Custody certificaten die de Rainforest Alliance heeft uitgereikt aan bedrijven, in 74 verschillende landen. Met de chain-of-custody kan het hout worden getraceerd naar een duurzaam bosbouwbedrijf, dat voldoet aan FSC-standaarden.
  • 37 projecten. Dat is het aantal kleine- en middelgrote bosprojecten waarbij inheemse en bosgemeenschappen training en technische ondersteuning hebben ontvangen van de Rainforest Alliance in 2013. In totaal zijn 3673 huishoudens, die afhankelijk zijn van hun bossen, daarmee geholpen, in veertien landen.
  • 11 miljoen dollar. Dat is het bedrag dat inheemse en bosgemeenschappen, zowel gecertificeerd of in het proces om certificering te krijgen, hebben verdiend aan de verkoop van bosproducten in 2013

In de volgende blogs in deze serie kijken we naar onze resultaten op het gebied van klimaatverandering, toerisme en milieu-educatie.

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s