Rainforest Alliance

Geef ons groene kikkertje een naam

kikkerGeloof het of niet maar ons beroemde groene kikkertje heeft nooit officieel een naam gekregen. Tijd dus dat dametje of ventje een toepasselijke naam krijgt. En daar hebben we jou voor nodig! Help ons groene kikkertje aan een naam.

Deze week houdt de Rainforest Alliance wereldwijd een wedstrijd. Iedereen mag meedenken over een naam voor ons kikkertje. Dat kan via de internationale Facebook pagina of via Twitter. Doe mee en stem op jouw favoriete naam. Wij zoeken de tien meest favorite suggesties bij elkaar. De winnende naam zal de officiele nieuwe naam zijn voor het groene kikkertje van de Rainforest Alliance.

Dus hoe doe je mee?

Om met Facebook mee te doen plaats je simpelweg je voorgestelde naam in de comments, of stem op een naam die al door iemand is gegeven. De namen met de meeste likes doen mee. Om mee te doen met twitter volg ons op @Rnfrst_NL en tweet je suggestie met de hashtag #FollowtheFrog.

Indicator voor een schoon milieu
Vanaf het begin is ons kikkertje met de grote rode ogen symbool geweest voor de Rainforest Alliance. We hebben gekozen voor een kikker omdat dit diertje een indicator is die ons veel kan vertellen over de gezondheid van het milieu waarin het leeft. En laten we eerlijk zijn, het kikkertje is natuurlijk ook erg lief!

Green Frog

Hier zijn een aantal dingen om te onthouden:

  • Het kikkertje kan zowel mannelijk als vrouwelijk zijn.
  • De naam moet universeel zijn en makkelijk te vertalen, aangezien het kikkertje de wereld rondreist.
  • De naam moet de status als wereldwijd symbool voor milieu-, sociale en economische duurzaamheid weergeven.

De wedstrijd loopt deze week, tot en met 6 september. De uiteindelijke winnende naam zal worden bekendgemaakt bij de aftrap van de internationale Follow the Frog campagne op 15 september. De winnaar ontvangt ook een mand met goodies met lekkere producten met groene kikkertje erop, ons keurmerk voor duurzaamheid.

Doe mee en #FollowTheFrog!

 

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s