Landbouw/Rainforest Alliance

2013: Hoogtepunten in duurzame landbouw

Dat markt gedreven oplossingen, zoals duurzame certificering, werken, bewijst 2013 maar weer eens. Vorig jaar zag de Rainforest Alliance de resultaten van al haar werk wereldwijd aanzienlijk groeien. Van duurzame landbouw, bosbouw en toerisme, tot ons werk op het gebied van klimaatverandering en milieu-educatie.

Deze groei is onder meer te danken aan het groeiend bewustzijn onder producenten, managers en consumenten over wat onze certificering kan opleveren . Vandaag zetten we de hoogtepunten van vorig jaar van de duurzame landbouw op een rijtje:

  • 980.000 boerderijen. Dat is het aantal boerderijen wereldwijd, dat Rainforest Alliance certificering ontvangen heeft. Het aantal groeide in 2013 met 27 procent in vergelijking met een jaar eerder.
  • 3,2 miljoen hectare. Dat is het totale gebied dat duurzaam beheerd wordt op deze Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Een groei van 37 procent ten opzichte van 2012.
  • 15 miljoen mensen. Dat is het totale aantal mensen die geprofiteerd hebben van het werk van de Rainforest Alliance in het land van oorsprong van landbouwproducten. Daarbij gaat het om de boeren, hun arbeiders, hun families en de lokale gemeenschappen waar zij deel van uitmaken.
  • 14,5 procent. Dat is het aandeel van ’s werelds cacao dat is geproduceerd op Rainforest Alliance gecertificeerde cacaoplantages. Het gaat in totaal om 570.000 ton cacao, een stijging van 41 procent ten opzichte van 2012.
  • 14 procent. Dat is het aandeel van ’s werelds thee, dat is geproduceerd op Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen in 2013. In totaal is er vorig jaar 675.000 ton thee op gecertificeerde plantages geproduceerd. Dat is 28 procent meer dan een jaar ervoor.
  • 5,2 procent. Zoveel koffie is er wereldwijd geproduceerd op Rainforest Alliance gecertificeerde plantages. Dat komt neer op 455.000 ton koffie, 20 procent meer dan in 2012.
  • 4000+ bedrijven. Zoveel bedrijven kopen of verkopen producten van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. In 2013 zijn er 600 nieuwe bedrijven bijgekomen.

Lees al onze resultaten van 2013 in ons jaarverslag, dat online te lezen is.

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s