Rainforest Alliance/WK Voetbal

WK: Wedstrijdanalyse van Uruguay-Engeland

world-cup-blog-header-copy-e1401955381920

 

 

Vanavond is het erop of eronder voor zowel Uruguay als Engeland. Beide landen verloren hun eerste partij op het WK en moeten winnen om nog kans te maken op de tweede ronde. Hoe doen de landen het als het gaat om duurzaamheid? 

Veeteelt in Uruguay. Foto: Flickr Creative Commons/Eduardo Amorim.

Veeteelt in Uruguay. Foto: Flickr Creative Commons/Eduardo Amorim.

De warming-up
Uruguay is rijk aan landbouwgrond. Bijna 90 procent van het land is gewijd aan veeteelt, naast rijst, graan en suikerriet. Landbouw vormt zo’n 10 procent van het BBP en is de belangrijkste bron van inkomsten.

Het landschap van Uruguay bestaat vooral uit graslanden. Terwijl het land maar voor 10 procent uit bos bestaat is het ook rijk aan biodiversiteit. De bossen van Uruguay zijn thuis  van maar liefst 105 verschillende soorten zoogdieren, 475 soorten vogels en 2500 soorten flora.

Ook al is het groene kikkertje, ons keurmerk, nog niet aanwezig op de Uruguyaanse markt, hopen we dat het niet lang duurt voordat we ook in dit land met boeren kunnen samenwerken en hun land kunnen certificeren.

De speech in de rust
Engeland is aan de andere kant een populaire bestemming voor ons groene kikkertje. De vijf grootste theemerken hier dragen allemaal ons keurmerk, net als koffie, chocolade en bananen. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol bij consumenten in de winkel.

Volgens het Ethical Markets Consumer Report 2013 wordt er al voor 54 miljard Engelse pond uitgegeven aan duurzame producten.

Rainforest Alliance producten in Engeland.

Rainforest Alliance producten in Engeland.

Dat is meer dan aan alcohol en sigaretten samen. 10 miljard daarvan wordt uitgegeven aan eten en drinken. Dat is 36 procent meer dan in 2012. Het rapport laat in die periode een groei zien van producten met het Rainforest Alliance keurmerk van maar liefst 47 procent.

Het eindfluitje
Als het gaat om ons groene kikkertje heeft Engeland vandaag gewonnen. Hoe het vergaat op het veld in Brazilië vanavond is nog afwachten. Het wordt in ieder geval nagelbijten, voor zowel de Uruguayanen als de Engelsen.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s