Landbouw

Jasmina Lira, bananenplukster op een duurzame plantage

Maak kennis met Jasmina Lira, werkzaam op een boerderij en alleenstaande moeder van drie kinderen. Haar leven veranderde behoorlijk toen ze een baan kreeg op de Finca Santa Marta, een Rainforest Alliance gecertificeerde bananenplantage in Limón, aan de Caraibische kust van Costa Rica.

Lira staat synoniem voor de nieuwe arbeidskrachten die dankzij een duurzame revolutie in de bananensector veel betere werkomstandigheden genieten. De bananensector, goed voor 5 miljard dollar omzet, stond ooit synoniem voor ontbossing, gebruik van pesticiden, de vervuiling van rivieren, beken en koraalriffen en de slechte behandeling van de arbeiders op de plantages.

De Rainforest Alliance begon in de negentiger jaren met de hervorming van de sector toen ze de eerste standaard opzette voor verantwoordelijke bananenproductie.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s