Rainforest Alliance/WK Voetbal

Rainforest Alliance en het WK Voetbal

Nog maar een week te gaan voordat alle ogen gericht zijn op Brazilië… en het WK voetbal. Hier bij de Rainforest Alliance zijn we er ook klaar voor om mee te doen aan een van ‘s werelds grootste sportevenementen. Maar met onze eigen regels….

world-cupTijdens het WK zal de Frog Blog jullie een eigen verslag brengen van het toernooi. Door de ogen van ons groene kikkertje. We kijken naar alle landen in elke groep, en wat zij in het spel in te brengen hebben op het gebied van landbouw, bosbouw, toerisme, milieu en biodiversiteit.

Head-to-Head
Met de focus op ons werk en de landen die tegen elkaar strijden op de voetbalvelden in Brazilië zullen we onze eigen wedstrijdanalyses brengen, Head-to-Head wedstrijdoverzichten en een stand die kijkt naar de betrokkenheid bij de Rainforest Alliance en het milieu. Natuurlijk kunnen jullie de komende tijd veel lezen over gastland en voetbalreus Brazilië.

Slogan
De officiele slogan die de FIFA voor het WK in Brazilië bedacht heet All in one rhythm en past helemaal bij ons. Zeker omdat we onlangs onze I’m Alive Brasil muziekvideo hebben gelanceerd. Centraal daarin staat de bescherming van de Braziliaanse regenwouden tegen verdere ontbossing. Wereldberoemde artiesten als Caetano Veloso and Lenine, Criolo, Emicida Pretinho da Serrinha kwamen daarvoor samen met andere Braziliaanse artiesten in het beschermde natuurpark Floresta da Tijuca om samen deze muzikale video te maken.

Bekijk de video hier en raak betoverd door de aanstekelijkheid van de Braziliaanse ritmes tijdens het WK en daarna.

Maandag starten we met de verschillende landen in de groepen A en B.

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s