Toerisme

Duurzaam toerisme in de Peruaanse Amazone

Diep in het regenwoud van de Madre de Dios region in Peru ligt Sandoval Lake Lodge. Gelegen aan een meer omgeven door idyllische palmen. De streek rond het Sandoval meer is rijk aan biodiversiteit. Van reuzenotters, papegaaien, apen tot kaaimannen. Hier kom je allerlei dieren en vogels tegen. Deze rijkdom trekt dan ook steeds meer natuurliefhebbers vanuit de hele wereld.

Sinds 2008 begon de Rainforest Alliance samen te werken met de Sandoval Lake Lodge om een sociaal, milieubewust en economisch gezond toerisme te introduceren. Vandaag de dag is het hotel Rainforest Alliance geverifieerd en een voorbeeld voor verantwoordelijk toerisme.

Duurzaamheid
We spraken met de algemeen manager van het hotel Carlo Aguilar over wat duurzaamheid betekent voor het Sandoval Lake Lodge en wat het duurzaam toerisme opbrengt voor de regio.

Amazone
De Rainforest Alliance werkt aan de bescherming van het Amazone regenwoud in Peru, Colombia, Ecuador en Brazilië. Daarvoor zijn we een samenwerking aangegaan met ruim dertig lokale en internationale ngo’s in het Initiative for Conservation in the Andean Amazon (ICAA)— een regionaal langetermijns programma, opgezet door de Amerikaanse ontwikkelingsorganisatie USAID.

Het project Sustainable Landscapes Consortium is daar onderdeel van en wordt geleid door de Rainforest Alliance samen met lokale partners. Het heeft als doel om het verlies van biodiversiteit tegen te gaan. Dat doen we door het opzetten van belangrijke beschermde gebieden en bufferzones in de regio’s Cusco en Madre de Dios in Peru en in het stroomgebied van de Napo rivier in Ecuador.

Het ondersteunen van duurzame toerismebedrijven in deze fragiele ecosystemen is één van de manieren waarop de Rainforest Alliance de ontwikkeling van duurzaam levensonderhoud voor lokale gemeenschap ondersteunt.

One thought on “Duurzaam toerisme in de Peruaanse Amazone

  1. Ik heb jarenlang in Peru gewoond waaronder 2 jaar in de Peruaanse Jungle. Heb met eigen ogen gezien hoe het regenwoud verwoest wordt dmv veeteelt en landbouw. Ook ben ik getuige geweest van duurzame initiatieven ook op toeristisch gebied. Dit is een mooi initiatief.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s