Met wie we werken

Lifetime Achievement Award voor Unilever’s Paul Polman

hi-res_Unilever_New_Logo-Hi_tcm164-329315De Rainforest Alliance heeft gisteravond op haar jaarlijkse gala de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Paul Polman, CEO van Unilever. Polman heeft de award gekregen voor zijn inzet om van Unilever een voorloper op het gebied van duurzaamheid te maken.  

Sinds zijn aanstelling in 2009 als CEO van Unilever heeft Paul Polman zich hardgemaakt om een van ’s werelds grootste producenten van consumentengoederen te laten werken volgens een heel nieuw ethos, waarbij de impact op de samenleving wordt verkleind en lokale gemeenschappen en het milieu centraal staan. Het Sustainable Living Plan is de blauwdruk voor de duurzame groei van Unilever en weerspiegelt Paul Polman’s doelen om duurzaam leven en verantwoordelijk zakendoen te laten terugkomen in alles wat Unilever doet.

100 procent duurzame grondstoffen
Onder zijn leiding is de samenwerking tussen Unilever en de Rainforest Alliance dan ook aanzienlijk uitgebreid. Ongeveer 50 procent van de thee van het bedrijf is afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages. In 2020 wil het bedrijf uiteindelijk 100 procent van haar landbouwgrondstoffen uit duurzame bronnen betrekken. Eind 2013 was dat al 48 procent. Met haar wereldwijde bereik wil Unilever helpen om illegale ontbossing tegen te gaan, de impact van natuurlijke koudemiddelen op het mondiale klimaat te verminderen, voedselveiligheid en -hygiëne te verbeteren, werkloosheid te bestrijden en de rechten van vrouwen en kinderen te verbeteren.

Vorig jaar was Paul Polman ook tweede in de Duurzame Top 100 van dagblad Trouw.

hi-res_Paul_Polman_tcm164-319964

Paul Polman, CEO van Unilever.

Sustainable Standard-Setter Awards
Het jaarlijkse Rainforest Gala is een belangrijk evenement waarop de organisatie geld inzamelt. Op het gala heeft de Rainforest Alliance ook nog 11 Sustainable Standard-Setter Awards uit aan bedrijven en personen die invloedrijk zijn op het gebied van duurzaamheid. Zo krijgt onder meer het familiebedrijf Martin Guitar een award, omdat het bedrijf als een van de eerste producenten een gitaar maakte met FSC-hout. Livia Firth van het Engelse Eco-Age, zorgde voor een kleine revolutie in de modewereld met ecovriendelijke mode en het op de kaart zetten van onderwerpen als duurzame grondstoffen en afval.

Verder was er een Honorary Chair voor Bestuurslid van de Rainforest Alliance, fotomodel en ambassadeur van duurzaamheid Gisele Bündchen.

Later deze week verschijnt een interview met Paul Polman naar aanleiding van de Lifetime Achievement Award hier op de Frog Blog.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s