Rainforest Alliance

Dag van de Aarde: Een lied voor de wouden van Brazilië

Vandaag is het officieel de Dag van de Aarde (Earth Day). Wereldwijd in meer dan 190 landen staat vandaag in het teken van onze planeet en onze invloed op haar. Om deze dag te vieren presenteert de Rainforest Alliance vandaag de video I’m Alive: The Floresta da Tijuca Sessions uit. Een muziekfilm samen met Braziliaanse artiesten als GRAMMY® Award-winnaars Caetano Veloso en Lenine en CrioloEmicida and Pretinho da Serrinha. De film is geregisseerd door Andres Levin van Content-OS.

De muzikanten in de film zijn geinspireerd om de regenwouden van hun land te beschermen tegen verdere verwoesting. De artiesten kwamen voor de film samen in het beschermde park Floresta da Tijuca in Rio de Janeiro om daar deze unieke combinatie van muziek, milieubewustzijn en film te maken.

Onze relatie met de natuur
Het lied I’m Alive gebruikt stukken uit Caetano Veloso’s klassieke hit Nine Out of Ten.  Uit dit nummer componeerden alle betrokken artiesten origineel materiaal, dat geinspireerd is op onze relatie met de natuur en de wereldwijde bewustzijn over het regenwoud.

Bewust consumeren
De film is onderdeel van een breder initiatief om meer bekendheid te krijgen over hoe belangrijk bewust consumeren is wereldwijd. Met de dagelijkse keuzes die wij maken in de supermarkt kunnen we bijdragen aan een betere wereld. Het project steunt de Rainforest Alliance, dat samenwerkt met de Braziliaanse nonprofit organisatie Imaflora, en met boeren, bosbouwers, gemeenschappen en veeboeren om de wonderlijke en ecologisch kwetsbare Braziliaanse natuur te beschermen.

Tijd om te ontwaken
“Het maakt me zo blij en zo trots om de ‘I’m Alive’ muzikanten te ondersteunen, die hun inspiratie halen uit de natuur en die zo hun deel doen om het te beschermen”, zegt Gisele Bündchen, supermodel en lid van de raad van bestuur van de Rainforest Alliance, die de voice-over verzorgt in de film. “Ik heb het gevoel dat het nu echt tijd is voor ons allemaal om ontwaken en te doen wat nodig is. We zijn allemaal met elkaar verbonden. We zijn allemaal één. Onze gezondheid is afhankelijk van de gezondheid van onze aarde.”

brazil-son

Je kunt dit werk ook steunen en helpen de bossen te laten zingen. Klik hier om daar meer over te weten te komen.

Lees meer over de Dag van de Aarde en het thema van dit jaar: Groene Steden.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s