Rainforest Alliance

I’m Alive: Een lied voor de wouden van Brazilië

im_alive_rainforest_alliance_sessionMet het WK Voetbal in het vooruitzicht zijn de komende tijd alle ogen gericht op Brazilië. Maar er is veel meer in het land dan de ‘goddelijke kanaries’. Met de kracht van muziek en film laat I’m Alive – Rainforest Alliance Sessions – Floresta da Tijuca de unieke schoonheid van de natuur van het land zien en het belang om deze te beschermen. De Rainforest Alliance is trots om in dit project samen te werken met de beroemde Braziliaanse zangers en GRAMMY®Award winnaars Caetano Veloso en Lenine.

Daarnaast werken ook tal van andere Braziliaanse artiesten mee aan dit bijzondere project, waaronder Criolo, Emicida, Pretinho da Serrinha en Sistah Mo Respect. Superfotomodel Gisele Bundchen, sinds begin dit jaar lid van de raad van bestuur van de Rainforest Alliance, vertelt het verhaal in de film.

Mix van muziek, film en milieu
I’m Alive – Rainforest Alliance Sessions – Floresta da Tijuca, inclusief alle muziek erin, is helemaal opgenomen in het Tijuca regenwoud, in het hart van Rio de Janeiro. Deze unieke mix van muziek, milieubewustzijn en film is gemaakt door Andres Levin van Content-OS en filmregisseur Paula Lavigne van Uns Produções e Filmes. Het lied I’m Alive gebruikt fragmenten uit de klassieke hit Nine Out of Ten van Caetano Veloso. Alle artiesten hebben hieruit materiaal gecomponeerd, geïnspireerd door onze relatie met natuur en wereldwijd bewustwording over het regenwoud.

Bewust consumeren
De muziekfilm is onderdeel van een breder initiatief van de Rainforest Alliance om wereldwijd meer bekendheid en bewustwording te krijgen om bewust te consumeren. Het project wordt ondersteund door een social media campagne met onder meer originele muziek die in het Tijuca-woud is opgenomen, fotografie en een behind-the-scenes documentaire.

De Rainforest Alliance zal de film via haar wereldwijde kanalen promoten en via haar non-profit partners, waaronder het bosbouw- en landbouwinstituut IMAFLORA in Brazilië, waarmee we al 15 jaar samenwerken. IMAFLORA is een ware leider in het land op het gebied van duurzaamheid en werkt om industrie te verduurzamen. Van houtwinning, landbouw, veebedrijven tot toerisme. Zo hielp IMAFLORA in 2003 om de eerste Braziliaanse koffieplantage Rainforest Alliance gecertificeerd te krijgen.

Dag van de Aarde
De première van I’m Alive – Rainforest Alliance Sessions – Floresta da Tijuca vindt plaats op 22 april, Dag van de Aarde (Earth Day) op YouTube en op de website van Rainforest Alliance.

Samenwerking
Ana Paula Tavares, senior vice president van de Rainforest Alliance is trots op de samenwerking. “Sinds we zijn begonnen in Brazilië werken we samen met IMAFLORA om milieukwesties aan te pakken. Die samenwerking diepen we nu verder uit in een van de belangrijkste opkomende markten ter wereld. We zijn zeer verheugd om samen te werken met Andres Levin en Caetano Veloso. De film is prachtig en laat echt onze missie goed zien. Met dit project hopen we meer bewustwording te krijgen voor ons werk hier in Brazilië en voor de bijzondere muziek die dit land voortbrengt.”

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s